Bakan Özer Açiklamasi 'En Büyük Zenginligimiz Ögretmenlerimiz'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Kahramanmaras merkezli 6 Subat’taki depremlerden etkilenen Osmaniye’de depremzede ögretmenlerle iftarda bulustu.

Bakan Özer Açiklamasi 'En Büyük Zenginligimiz Ögretmenlerimiz'
Osmaniye Samet Aybaba Spor Lisesindeki düzenlenen iftar programina Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, Bakan Yardimcisi Sadri Sensoy, Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Osmaniye Il Milli Egitim Müdürü Aydin Albak ve depremzede ögretmenler katildi.

"6 Subat sabahi yeni egitim ögretim dönemine uyanmayi beklerken çok büyük bir depreme uyandik 50 binin üzerinde canimizin acisina uyandik" diyen Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, "Vatandasimizin yaralarini sarmak, derdini iyilestirmek, derdiyle hemhal olmak için o sabahin ilk saatlerinde Türkiye’nin her noktasindan ögretmenlerimiz harekete geçti. Bakanligimiz tüm ekibiyle birlikte bakan yardimcilari, genel müdürler, daire baskanlari, diger illerdeki il müdürleri sahaya geldiler. 5 binin üzerinde MEB AKUB ekipleri sahaya geldi, arama kurtarma çalismalarina destek verdi. Tüm illerimiz bölgedeki okullarimizla, illerimiz, ilçelerimizle esleserek bu travmanin hizli bir sekilde atlatilmasi, acilarin, yaralarin sarilmasi için büyük efor ve çaba sarf ettiler. Günlük 2 milyon sicak yemek kapasitesine ulasti bizim okullarimiz. Sadece depremden etkilenen o vatandaslarimizin sicak yemek ihtiyacini karsilayabilmek için günde 1,8 milyon sicak ekmek üretebilir hale geldi" dedi.



"El ele vererek yeni güne merhaba diyecegiz"

Sahada kiymetli ögretmenlerin bulundugunu belirten Özer, "Üretimi bir kenara birakin, vatandasimizin çadirlara yerlestirilmesinde, gelen malzemelerin tasnifinde destek oldu. Hayatin normal akisinda vatandasin ihtiyaci ne varsa ögretmenimiz oradaydi. Tipki Covid-19 salgini günlerindeki gibi o gün nasil vefa gruplarinda ögretmenlerimiz gece gündüz demeden kendi canlarini, sagliklarini hiçe sayarak vatandasiyla bulustuysa deprem gününde de ilk sahaya kosanlar ögretmenlerimiz oldu. Bakanlik olarak gerçekten sizlerle gurur duyuyoruz. Yüregi büyük, kalbi memleketinin ve aziz insanlarinin derdiyle ritim tutabilen, onlar aci hissettigi zaman kendisi aci hisseden, onlar mutlu oldugu zaman kendisi mutlu olan bir ögretmen kitlemiz var. En büyük zenginligimiz sizlersiniz. Devlet, millet, ögretmenlerimiz herkes el ele vererek bu yaralari hizli bir sekilde saracagiz ve çok hizli bir sekilde yepyeni günlere merhaba diyecegiz" dedi.

Kaynak: İHA