Teknolojik Dönüsümde BUÜ Ve Coskunöz Egitim Vakfi Ortakligi

Mesleki ve teknik egitimin Türkiye genelinde gelismesine katki saglamayi hedefleyen Bursa Coskunöz Egitim Vakfi, hayata geçirdigi “2023 Yili Cevher Hibe Destek Programi” kapsaminda destek almaya hak kazanan Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) ile hibe sözlesmesi imzaladi.

Teknolojik Dönüsümde BUÜ Ve Coskunöz Egitim Vakfi Ortakligi
BUÜ Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Ögr. Gör. Koray Aki’nin koordinatörlügünü yaptigi “Teknolojik Dönüsüm ile Gelecegi Yakaliyoruz” projesi Coskunöz Egitim Vakfi’ndan 600 bin TL’lik hibe destegi almayi basardi. Toplam bütçesi ise 900 bin TL olarak belirlenen projenin hibe destegi sözlesmesine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz ile Coskunöz Egitim Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Oya Coskunöz Aktas imza atti. Etkinlikte Meslek Yüksekokullari Koordinatörü Prof. Dr. Çagatan Taskin, Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje yürütücülerinden Prof. Dr. Yahya Ulusoy, akademisyenler ve Vakif yöneticileri de hazir bulundu.

Mesleki egitimde nitelikli is gücü ihtiyacini karsilayabilecek personel yetistirilmesini amaçlayan proje ile sanal ve arttirilmis gerçeklik gözlükleri kullanilarak nitelikli is gücü yetistirilmesi hedefleniyor. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasi, Asil Çelik San. Tic. A.S., DÖKTAS Dökümcülük Tic. ve San. A.S. ve AKA Otomotiv San. ve Tic. A.S. de çalismanin istirakçileri arasinda yer aliyor.

Rektör Kilavuz: "Bilim, insan ve toplum için yapilmali"

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, üniversite olarak çok genis bir yelpazede egitim verdiklerine dikkati çekti. Toplumun ihtiyaçlarina da cevap vermeyi kendilerine asli görev olarak kabul ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz; “Birinci görevimiz egitim-ögretim ile nitelikli insan kaynagi olusturmak. Ikinci görevimiz arastirma-gelistirme ve inovasyon çalismalarinda bulunmak. Son olarak da toplumsal katkida bulunmak. Üniversitelerimizi; bilim, insan ve toplum içindir felsefesi ile çalistirmamiz gerekiyor. Sadece etki gücü makale yayimlamakla yetinmemek, bu makaleden bir takim çiktilar elde etmek zorundayiz” dedi.

Isbirligi protokolleri 300’ü geçti

Bursa Uludag Üniversitesi’nin önemli bir esigi geride biraktigini vurgulayan Prof. Dr. A. Saim Kilavuz; “Is birligi protokollerimizin sayisi 300’ü geçti. Genis bir yelpazede, çok farkli sektörlerde ortak çalisma kültürünün gelistirilmesi adina protokoller imzaliyoruz. Buradan hem üniversite, hem ögrencilerimiz hem de is dünyasi kazançli çikiyor. Bu çalisma prensibimiz bize derecelendirme kuruluslarinda son derece kiymetli bir katki sagliyor. Dünya siralamasinda genel anlamda 1200 ile 1500’lü siralamalarda yer aliyoruz. Endüstri iliskileri parametresinde ise 663. siraya kadar yükselme basarisi gösterdik. Genel anlamda elbette yeterli oldugumuzu düsünmüyoruz. Ancak yogunlastigimiz konularda da karsiligini aldigimizi görmek bizi mutlu ediyor. Is dünyasiyla yaptigimiz isbirliklerinin de kiymetli çiktilari oldugunu büyük bir gururla görüyoruz. Coskunöz Egitim Vakfi ve Yönetim Kurulu Baskani Oya Hanim ile de uzun yillardir üniversite olarak çalisma firsati bulduk. Destekleri için gönülden tesekkür ediyoruz. Sag olsun, var olsunlar” seklinde konustu.

Hibe destegine 53 sehirden 103 basvuru

Coskunöz Egitim Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Oya Coskunöz Aktas ise vakfin kuruldugu 1988 yilindan bugüne birbirinden degerli çok sayida projenin hayata geçirilmesine vesile olduklarini söyledi.

‘’Teknolojik Dönüsüm ile Gelecegi Yakaliyoruz’’ projesinin de digerleri gibi son derece kiymetli oldugunu kaydeden Vakif Baskani Oya Coskunöz Aktas; “Hibe desteklerimizi özellikle kamu kurumlarinin yararina açmak istedik. Kamu üniversiteleri, meslek liseleri ve meslek yüksekokullarina da öncelik verdik. 53 farkli sehirden 103 proje basvuruda bulundu. Bu projeler 5 bagimsiz denetçi tarafindan incelendi ve sonuç itibariyle ‘’Teknolojik Dönüsüm ile Gelecegi Yakaliyoruz’’ projesi hibe destegi almaya hak kazanan projelerimizden biri oldu. Projede emegi bulunan tüm hocalarimiza tesekkür ediyorum. Ülkemizin hak ettigi seviyeye ulasabilmesi adina ne kadar katki saglayabilirsek, kendimizi o kadar mutlu hissediyoruz” açiklamasinda bulundu.

Aktas: "Daha yapilacak çok fazla sey var"

Oya Coskunöz Aktas; “Ülkemiz, sehrimiz ve insanimiz için yapilacak çok fazla sey var. Bursa gibi bir sehirde üniversiteler çok kiymetli bir yer tutuyor. Özellikle Bursa Uludag Üniversitesi gibi köklü geçmise sahip bir egitim kurumunun çok daha iyi noktalarda olmasi için elimizden gelen destegi vermeye haziriz. Is dünyasindan gelecek destekler ile kiymetli çalismalara imza atilacagina inaniyoruz.

Programin sonunda 12 ay sürmesi planlanan proje kapsaminda hazirlanan çalisma planinin sunumu yapildi. Etkinlik, egitimlerde kullanilacak teknolojilerin incelenmesi toplu fotograf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA