'Safrantech' Robotik Takimi Iki Proje Ile Dünya Finallerine Katilmaya Hak Kazandi

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden "Safrantech" Robotik Takimi, Antalya’da düzenlenen Robotex Türkiye Ulusal Türkiye Sampiyonasinda "Çizgi Izleyen Dron" projesi ile birinci "Ortopedik Engelliler Için Denge Kasigi" projesiyle de ikinci olarak dünya finallerine katilmaya hak kazandi.

'Safrantech' Robotik Takimi Iki Proje Ile Dünya Finallerine Katilmaya Hak Kazandi


Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden "Safrantech" Robotik Takimi, 29-30 Nisan tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Robotex Türkiye Ulusal Türkiye Sampiyonasina katildi.

"Çizgi Izleyen Dron" ve "Ortopedik Engelliler Için Denge Kasigi" projeleri ile Karabük’ü temsil eden ögrenciler, sampiyonada birincilik ve ikincilik elde ederek Kasim ayinda Estonya’nin baskenti Tallin’de yapilacak olan dünya finallerinin biletini almaya hak kazandi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs konuyla ilgili olarak "Safranbolu egitim ailesi olarak son günlerde üst üste gelen basarilar ile gurur duyuyoruz. Bugün de Antalya’da düzenlenen Robotex Türkiye finallerinde yine ilçemizden bir takimiz iki proje ile dünya finallerine katilmaya hak kazandilar" dedi.

Güçlü Türkiye hedefine ulasma yolunda ögretmenler ve ögrencilerin meslektaslari ve akranlari ile rekabet edebilmelerini, hem ulusal hem de uluslararasi arenada basarilar kazanmalarini önemsediklerini belirten Gümüs, "Safranbolu egitim ögretim alaninda oldugu gibi projeler alaninda da iddiali ve hedefleri olan bir ilçemiz. Her geçen gün ilçemizdeki okullarimizda projelere katilim orani ve desteklenen proje sayimiz oldukça fazla. Ilçemizin basarilarina bir yenisini ekleyen Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ’Safrantech’ robotik takimimiza dünya finallerinde basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA