Kasalarla Domatesi Sirtlarinda 40 Metre Tasiyip Finis Çizgisine Ulastilar

Antalya’da bu yil 24’üncüsü yapilmakta olan Tarim ve Seracilik Festivali etkinlikleri kapsaminda yapilan “Kadinlar Matinesi” özel etkinliginde kadinlar arasinda yapilan yarismalar renkli görüntülere sahne oldu. Sirtlandiklari domates kasalariyla 40 metrelik parkuru tamamlaya çalisan, halat çekme ve çuvalla kosma yarismalarinda kiyasiya mücadele eden kadinlar, domates yeme yarismasinda 3 dakikada 1 kilogram 500 gramin üzerinde domatesi yemeyi basardi.

Kasalarla Domatesi Sirtlarinda 40 Metre Tasiyip Finis Çizgisine Ulastilar


Kumluca ilçesinde yapilan ve yarismalarin yapildigi stada sadece kadinlarin alindigi etkinlikte, kadinlar arasinda domates kasasi tasima yarismasi, halat çekme yarismasi, domates yeme yarismasi ve çuvalla yürüme yarismalari gerçeklestirildi.

Yarismalara katilan kadinlar takim halinde ve bireysel olarak rakiplerini maglup etmek için birbirleriyle kiyasiya mücadele etti. 12 yarismacinin katildigi domates kasasi tasima yarismasinda 40 metre uzakliga 3 dakika içerisinde 12 domates kasasi tasiyan Hasret Cengiz birinci, 11 kasa tasiyan Hatice Isik ikinci ve 10 kasa tasiyan Ela Karakaya ise üçüncü oldu.

9 yarismacinin katildigi domates yeme yarismasinda ise 3 dakika içerisinde bir kilo 550 gram domates yiyen Emine Uysal birinci, bir kilo 26 gram domates yiyen Dudu Yilmaz ikinci, 990 gram domates yiyen Ela Karakaya ise üçüncü oldu. 12 yarismacinin katildigi çuvalla yürüme yarismasinda yürüme parkurunu tamamlayan Tansu Eryilmaz birinci, Zehra Akdag ikinci ve Hatice Isik üçüncü oldu.

8 takimin katildigi ve yarismacilarin halat çekme mücadelesinde yerlerde sürüklendigi yarismada ise Kumluca Belediyesi Takimi, rakibi Firtinalar Takimi’ni maglup ederek yarismanin birincisi oldu. Yarisma sonunca dereceye giren yarismacilara Kumluca Belediye Baskani Mustafa Köleoglu, esi Nurgül Köleoglu ve Kumluca Kaymakami Tekin Erdemir’in esi Havva Erdemir tarafindan çesitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA