Engelli Döner Ustasi Konteyner Dükkan Için Yetkililerden Yardim Bekliyor

Kahramanmaras’taki görme engelli döner ustasi yeniden isinin basina dönmek için yetkililerden konteyner dükkan bekliyor.

Engelli Döner Ustasi Konteyner Dükkan Için Yetkililerden Yardim Bekliyor


Kahramanmaras’ta 14 yil önce geçirdigi üveit (göz içi iltihabi) rahatsizligi nedeniyle görme yetisini kaybeden döner ustasi Murat Kaplan, 6 Subat’ta meydana gelen depremlerden sonra dükkani agir hasar aldi. Dükkani bosaltan Kaplan, yeniden isine dönmek için yetkililerden konteyner dükkan, hayirsever is adamlarindan ise destek bekliyor. 4 çocuk babasi Kaplan, yeniden isinin basina dönmek için ve hayatini idame edebilmek için yeniden isinin basina dönmek için gün sayiyor.

Dükkani agir hasar alan ve yikilacak olan görme engelli döner ustasi Murat Kaplan, “Eski meslegim olan dönerciligi devam ettiriyordum. Fakat 6 Subat depreminin sonunda maalesef dükkanimi kaybettim. Dönercilik baba meslegi ilkokul bitirdikten sonra ögrendim ve halen de devam ediyorum. Kahramanmaras’ta 9 yil oldu bu meslegi yapali daha önce ise İçel’de yapiyordum. Bu dükkanda kiraci olarak bu meslegi sürdürüyordum. 6 Subat’tan sonra dükkanimi bosaltmak zorunda kaldim çünkü yikilacak dediler. Devlet büyüklerinden hayirsever is adamlarindan destek bekliyorum. Kurulu düzenli bir dükkan olursa çok mutlu olurum. Konteynere basvurduk bize çikmadi. Baska arkadaslara çikti. 4 tane çocugum var. Suanda dükkan olmadigi için onlara da bakmakta zorlaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA