Çekerek'te Isaret Dili Kursuna Ilgi Her Geçen Gün Artiyor

Yozgat’in Çekerek ilçesinde isitme engellileri daha iyi anlamak ve onlarin hayatini kolaylastirmak amaciyla açilan isaret dili kurslarina ilgi her geçen gün daha da artiyor.

Çekerek'te Isaret Dili Kursuna Ilgi Her Geçen Gün Artiyor
Çekerek ilçesinde isitme engelli bireylerin hayatlarinin kolaylastirilmasi ve iletisim engellerinin ortadan kalkmasi amaciyla halk egitim merkezi ve gençlik merkezinde açilan kurslarda birçok vatandas isaret dili egitimi aliyor. Isaret Dili Tercüman ve Egitmeni Cevahir Solmaz tarafindan verilen isaret dili egitimine ilçe halki da yogun ilgi gösteriyor. Yaklasik 4 ay süren egitimler sonunda katilimcilar isaret dili egitimi sertifikasi da veriliyor.

Çekerek Halk Egitim Merkezi ve Gençlik Merkezinde 4 yildir isaret dili egitimi verdiklerini belirten Cevahir Solmaz, isaret dili kurslarina ilginin büyük oldugunu söyleyerek “Tüm ilçe halkimizi isitme engelli bireylerle daha rahat iletisime geçebilmeleri ve onlara destek olmalari amaciyla onlari isaret dili egitimine bekliyoruz” dedi.

Isaret dili ögrenmenin kendilerine deger kattigini ifade eden kursiyerlerden Esra Ecevit ise “Gençlik merkezinde açilan isaret egitimi kursuna geliyorum. Kurs sayesinde disarida isitme engelli bireyleri çok rahat anliyorum ve kendimi ifade edebiliyorum. Kursumuzun bitmesine 2 hafta kaldi, kurs bitiminde sertifika da aliyorum. Çok eglenceli bir sekilde derslerimize devam ediyoruz” seklinde konustu.

Kursiyer Melike Nur Karadeniz de, “Isaret dili kursunda egitim aliyorum. Disari da isitme engelli bireylerle rahatlikla konusabiliyorum, çok mutlu oluyorum. Isitme engellileri anlamak ve hayatlarini kolaylastirmak için bizim gibi bireylerin isaret dili egitimi almalari gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA