Balikçi Tekneleri Limanlarina Artik Daha Rahat Girip Çikabilecek

Trabzon’da büyük balikçi teknelerinin yogun olarak kullandigi Çarsibasi, Besikdüzü ve Yoroz limanlarinin içeresinde dip temizligi çalismasi baslatildi.

Balikçi Tekneleri Limanlarina Artik Daha Rahat Girip Çikabilecek
Çarsibasi ilçesindeki limanda dip temizleme çalismasi sürerken balikçilar bu sayede limana giris ve çikislari daha rahat hale gelecegini belirttiler.

Limanda dip temizleme çalismasinin geçtigimiz yilin Eylül ayinda yapildigini ancak yine doldugunu belirten balikçilardan Ahmet Kaya, özellikle rüzgarli havalarda limandan çikamadiklarini kaydetti.

Yaklasik 40 yildir balikçilikla ugrasan 54 yasindaki Kaya, liman agzinin sig oldugunu ifade ederek “Liman agzi sig oldugu için balikçi tekneleri girip çikamadigindan kum bosaltma çalismasi yapiliyor. Eylül ayinda bosaltilmisti ancak yine doldu. Bosaltilmasi bizim için iyi. Çünkü denize çikamiyoruz çok kum doldu. Normalde yukari kismina en az 150 metre mendirek olmasi lazim çünkü hava estigi zaman limandan disari çikamiyoruz. Su an büyük teknelerin bulundugu kismi bosaltiyorlar daha sonra da diger kisimlarini bosaltacaklar” dedi.

Samsun Denizdibi Tarama Basmühendisligi envanterine kayitli tarama ve tasima yapabilen Mimar Sinan gemisi rihtim boyunca 50 cm olan derinlik 3 metreden baslayarak, barinak içlerine dogru 5 metreye ulasacak sekilde çalisma yapacak. Çalisma ile toplamda 5 bin metreküp dip malzemesi çikarilmasi öngörülüyor.
Kaynak: İHA