Bakan Karaismailoglu, Yeni Trabzon Havalimani'nin Detaylarini Açikladi

Ulastirma ve Altyapi Bakani ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adayi Adil Karaismailoglu, Trabzon’a özgün ve en güzel havalimanini yapacaklarini belirterek, havalimaninin yillik 15 milyon yolcu kapasiteli olacagini ve ayni anda 20 uçaga hizmet verebilecek kapasitede planlandigini kaydetti.

Bakan Karaismailoglu, Yeni Trabzon Havalimani'nin Detaylarini Açikladi
Bakan Karaismailoglu, yapilmasi planlanan yeni Trabzon Havalimani’nin detaylarini açikladi.

Gelisen turizmle birlikte mevcut havalimaninin artan ihtiyaca zor cevap verdigini belirten Karaismailoglu, bu sebepten ötürü yeni havalimani yapilacagini ifade etti.

Projelerin tamamlandigini, bu yil içinde ihalesine çikmayi planladiklarini söyleyen Karaismailoglu, "Yeni Trabzon Havalimani yilda 15 milyon yolcuya ve ayni anda 20 uçaga hizmet edebilecek kapasitede planlandi. 3 milyon metrekarelik dolgu alana insa edecegiz. Iç-dis hat giden yolcular için 40 bin metrekare, iç-dis hat gelen yolcular için 20 bin metrekare, VIP-CIP yolcular için 2 bin metrekare olmak üzere toplam 67 bin metrekare terminal binasi insa edecegiz. Terminal binasi, ticari alanlar, bagaj manipülasyon, teknik hacimler ve ofis alanlari ile birlikte 100 bin metrekare büyüklüge ulasacak. Pistin uzunlugu 3 bin 250 metre olacak. Bin 250 araçlik kapali otopark yapacagiz. Yolcularimizin uluslararasi standartlarda konforla seyahatlerini saglamasi için Trabzon’a özgü ve en güzel havalimanini insa edecegiz." dedi

"Trabzon ekonomisi gaza basacak"

Yeni Trabzon Havalimani’nin sayili projeler arasinda yer alacagina vurgu yapan Karaismailoglu, bu projeyi yaparken Trabzonspor tesislerini özenle koruyacaklarinin altini çizdi. Trabzon’a uzun yillar hizmet edecek çok kiymetli bir eseri daha yapacaklarini aktaran Bakan Karaismailoglu, bu projenin hayata geçmesiyle Trabzon ekonomisinin gaza basacagini kaydetti.

Turizmle birlikte ekonominin, sanayinin, üretimin, istihdamin hizla artacagina dikkat çeken Karaismailoglu, Trabzon’a yakisir mega projeler planladiklarini, Trabzon için büyük düsündüklerini ifade etti.

Bakan Karaismailoglu, "Onlar konusur, AK Parti yapar. Geçmiste oldugu gibi her zaman Trabzon’a hizmet etmeyi sürdürecegiz. Biz milletimizden aldigimiz güçle çiktigimiz bu kutlu yolda, durmadan yorulmadan çalismaya devam edecegiz. 14 Mayis seçimlerine az kaldi. Bu istikrarin, bu huzurun devam etmesi için milletimize büyük isler düsüyor. Yaptiklarimiz yapacaklarimizin teminatidir" diyerek sözlerini noktaladi.
Kaynak: İHA