AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ala Açiklamasi '20 Yildir Yaptiklarimiz 5 Yilda Yapacaklarimizin Teminatidir'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, "20 yildir yaptiklarimiz 5 yilda yapacaklarimizin teminatidir. Cumhur Ittifaki çözüm üretir. Karsi taraf ise kargasa üretir, kaos üretir." dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ala Açiklamasi '20 Yildir Yaptiklarimiz 5 Yilda Yapacaklarimizin Teminatidir'


AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Yildirim ilçesi Yavuzselim Mahallesi’nde Seçim Ofisi açilisina katildi.

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi açilista çalinan sarkilara yüzlerce kisi eslik etti. Burada konusan Ala, "15 Mayis sabahi yeni bir Türkiye’ye uyanacagiz. 14 Mayis’ta sandikta alacagimiz karar 15 Mayis’tan itibaren bütün Türkiye’nin 5 yillik gelecegini tayin edecek. Sadece Türkiye’nin mi? Türkiye’nin disinda bize bakan kardeslerimizin de gelecegini ve umutlarini tayin edecek. Türkiye içinde 20 yilda yaptiklarimiz, bundan sonra 5 yilda yapacaklarimizin teminatidir. Pazarda problem mi var? Biz çözeriz. Sokakta problem mi var? Biz çözeriz. Disarida problem mi var? Biz çözeriz. Çünkü Cumhur Ittifaki çözüm üretir. Karsi taraf ise kargasa üretir, kaos üretir" diye konustu.



Büyük Birlik Partisi Kurucu Lideri Muhsin Yazicioglu’nun bir anisini hatirlatan Ala, "Azerbaycan topraklari 30 yil önce isgal edilince rahmetli Muhsin Yazicioglu, TBMM’den bir heyet ile Azerbaycan’a gitmis. Ayrilmadan önce Azerbaycan lideri Ebulfeyz Elçibey’e ’Baskanim biz dönüyoruz, Türkiye’den bir istegin var mi?’ diye sormus. Rahmetli Elçibey’de, ’Sayin Baskan çok selam söyle. Biz buralar isgal edilirken buradaki vatandaslari tahliye edebilmek için 2 helikopter istedik, onu da Türk kardeslerimiz gönderemedi. Baska ne isteyelim, caninizin sagligi.’ Rahmetli bunu üzülerek anlatiyordu. Oralar isgal edilirken tahliye için 2 helikopter gönderemeyen bir Türkiye’den, 30 yil sonra o isgal altindaki topraklari kurtaran ve istedikleri kadar IHA-SIHA gönderen bir Türkiye’ye geldik. Arkasinda durmak istedigimiz Türkiye budur, yapmak istedigimiz sey budur, basarmak istedigimiz budur. Bunun için Türkiye’nin önü açilmali, kesilmemeli" dedi.



Ala, konusmasini söyle sürdürdü:

"Türkiye istikrarini kaybederse ki bakin, Karadeniz’de dogalgazi bulduk. Ama Akdeniz’de, Ege’de aradigimiz zaman Yunanistan nasil basini çikardi? Oradan Türkiye’yi tehdit eder gibi konustu.

Ama Türkiye gemilerini denize indirdi, savunma sanayinde aldi basini gitti. Cumhurbaskanimiz da onlar konusunca iki cümle söyledi mi? Herkes haddini biliyor. Bu gücü sizden aliyoruz. Öyleyse ne yapalim? Istikrar deyince Erdogan akla geliyor. Arkasinda duralim. Türkiye’ye bir istikrar hediye edelim ve Türkiye’nin önünü açalim. Destek sizden, basari ve hizmet bizden."

Konusmalarin ardindan kesilen kurdele ile seçim ofisi hizmete açildi.
Kaynak: İHA