Ramazan Ayinda Mevlit Sekerlerine Ragbet Artti

Yozgat’ta Ramazan ayiyla birlikte düzenlenen dini programlarin artmasiyla mevlit sekerine olan ilgi de artti.

Ramazan Ayinda Mevlit Sekerlerine Ragbet Artti
Ramazan ayinin gelmesi ile birlikte Yozgat’ta Kur’an-i Kerim tilavetleri, mevlitler ve dini sohbet programlari da yogun bir sekilde düzenlenmeye basladi.

Daha önce çikolata dagitiminin yapildigi programlarda vatandaslar çikolataya oranla fiyati daha uygun olan mevlit sekerine yöneldi. Kilogrami 65 ila 75 lira arasinda satilan mevlit sekeri vatandaslar tarafindan ragbet görmeye basladi.

Yozgat’ta 22 yildir esnaf olan Mesut Aydin, Ramazan ayinin gelmesi ile birlikte mevlit sekerlerine olan ragbetin arttigini söyledi.

Günlük ortalama 25-30 kilo mevlit sekeri satisi yaptiklarinin altini çizen Aydin, “Ramazan ayinin gelmesi ile birlikte Kur’an Kurslarinda mukabeleler yapiliyor, Kur’an-i Kerim tilavetinden sonra kadinlar arasinda mevlit yapiliyor ve bu mevlitte de seker dagitiliyor. Bu sene mevlit sekerine daha çok ragbet var. Çikolatanin tanesi 4,5-5 liradan satiliyor. Bu nedenle vatandaslar da daha hesapli olan mevlit sekerini tercih ediyor. Bir kilo mevlit sekeri, 65, 70 ve 75 liradan satisi yapiliyor. Kiloya 20 tane düsüyor ve tanesi 3 lira civarinda oluyor. Bu nedenle de mevlit sekeri daha çok ilgi görüyor.” dedi.

Kaynak: İHA