Türkiye'nin Önemli Pirinç Merkezlerinden Tosya'da Çiftçilere Hibeli 55 Ton Çeltik

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde toplam 174 çiftçiye 55 ton çeltik tohumu dagitim töreni düzenlendi.

Türkiye'nin Önemli Pirinç Merkezlerinden Tosya'da Çiftçilere Hibeli 55 Ton Çeltik
Lezzetiyle ragbet gören ve cografi isaret tescilli "sarikilçik" türüyle ön plana çikan Tosya pirinci, lezzetiyle dikkat çekiyor. Ekim süreci yaklasan Tosya pirincinin üretiminin arttirilmasi için ilçedeki çiftçilere hibeli çeltik dagitildi. Bu çerçevede ilçede pirinç üretimi yapan 174 çiftçiye, yüzde 50 hibeli toplam 55 ton çeltik tohumu dagitildi. Ilçede düzenlenen törende konusan Kastamonu Tarim ve Orman Il Müdürü Bekir Yücel Tanrikulu, geçen 27 ton olarak dagitilan hibeli çeltik tohumunun bu yil 55 tona yükseltildigini ve toplam 174 çiftçiye dagitim yapilacagini ifade etti.

Törende konusan Belediye Baskani Volkan Kavakligil de tarim yatirimlarini devam ettirdiklerini ve Kizlaryolu Barajinin gövdesinin tamamlandigini, baglantilarinin ve kanallarinin tamamlanmasiyla çiftçinin daha fazla üretim yapmasina imkan saglayacagini söyledi.



Törende konusan Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, AK Parti iktidarinda tarimin iyi seviyelere geldigine isaret ederek 2000 yillarinda 3 milyar dolar civarinda olan tarim ihracatinin 2022 sonu itibariyle 30 milyar dolari astigini söyledi.

Tarimin daha iyi noktalara gelmesi için çalistiklarinin altini çizen Çelik, çeltik tohumunun çiftçiye hayirli olmasi temennilerinde bulundu.

Düzenlenen törene Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil, Kastamonu Tarim ve Orman Il Müdürü Bekir Yücel Tanrikulu, Tarim ve Orman Tosya Ilçe Müdürü Ali Çakar, siyasi parti temsilcileri, oda baskanlari ve çiftçiler katildi.

Kaynak: İHA