HAK-IS Baskani Arslan'dan Bakan Bilgin'e 'Kamu Çerçeve Protokolü' Ziyareti

HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin’i ziyaret ederek, Kamu Çerçeve Protokolü konusundaki öneri ve beklentilerini sundu.

HAK-IS Baskani Arslan'dan Bakan Bilgin'e 'Kamu Çerçeve Protokolü' Ziyareti
HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan, ziyarete iliskin yaptigi yazili açiklamada, "Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanimiz Sayin Vedat Bilgin’i ziyaret ederek, HAK-IS olarak, Türk-Is ile birlikte yürüttügümüz Kamu Çerçeve Protokolü konusunda gelinen asamaya iliskin görüs alisverisinde bulunduk. Öneri ve beklentilerimizi sunduk. Hatirlanacagi üzere Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanimiz Vedat Bilgin ile 17 Nisan 2023 tarihinde yaptigimiz görüsmede, 15 bin TL taban ücret ve yüzde 45 zam talebimize, Bakanlik tarafindan taban ücret için 12 bin TL ve ilk 6 ay için yüzde 40 civarinda ücret zammi teklif edilmisti. HAK-IS olarak, Sayin Bakan tarafindan ifade edilen rakamlari önemli ancak yetersiz buldugumuzu, hem sendikalarimizin hem üyelerimizin hem de kamuoyunun beklentilerini karsilamadigini belirterek kabul etmemistik" dedi.

Protokolün en kisa zamanda sonuçlanmasini istediklerini belirten Arslan, “HAK-IS olarak, Kamu Çerçeve Protokolünün taleplerimiz dikkate alinarak, en kisa zamanda sonuçlandirilmasini istiyoruz. Sayin Bakanimizin büyük bir samimiyetle çaba gösterdigini görüyoruz. Bu çabalarin sonucunda en kisa zamanda bir uzlasma saglanacagina inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Bakan Bilgin’den 1 Mayis kutlamasi

HAK-IS, Bakan Bilgin’i depremin merkez üssü Kahramanmaras’ta gerçeklestirilecek 1 Mayis kutlamalarina davet etti. Bakan Bilgin, ziyaretleri vesilesiyle HAK-IS üyelerinin ve tüm emekçilerin 1 Mayis Uluslararasi Birlik Mücadele ve Dayanisma günlerini kutladi.
Kaynak: İHA