Gaziantep'te Devasa Projesinin Temelleri Atiliyor

Sahinbey Belediyesi’nin ilklerden birisi olan dev tünel projesinin temel atma töreni 30 Nisan Pazar günü gerçeklestirilecek.

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’nun 3 katli köprülü kavsak ile birlikte sehre kazandiracagi en önemli projelerden olan tünel çalismasinin temel atma töreni 30 Nisan Pazar günü saat 14:00’da görkemli bir törenle gerçeklestirilecek. Baskan Tahmazoglu sehre kazandirilacak olan devasa projesinin temel atma törenine tüm Gaziantepli vatandaslari davet etti.

Gaziantep’te bir ilk

Gaziantep’te ilk, Türkiye’de ise sayili sehir merkezlerinde mevcut olan tünel projesi ile birlikte vatandaslar yol ve yakit tasarrufundan önemli ölçüde faydalanacak. Bunun yani sira hava kirliliginin önüne geçilmesine de önemli katki saglanmis olunacak. Yer altina inecek olan trafik ile birlikte trafik akisi da önemli ölçüde rahatlayacak.

Sehir trafigine nefes aldiracak

Sehrin trafigini rahatlatmak adina birçok önemli projeye imza atan Baskan Mehmet Tahmazoglu “Gaziantep’imizde yapilacak olan ilk tünel projesi ile sehrin trafigine yeni bir soluk, yeni bir nefes aldiracak proje yapiyoruz. Bu konuda çok heyecanliyiz. 2 km gidis, 2 km gelis mesafesiyle toplamda 4 km’lik tünel projemiz hayata geçtiginde sehrimizin trafik akisi önemli ölçüde rahatlamis olacak. 30 Nisan Pazar günü saat 14:00’da tünel projemizin temellerini atacagiz. Projemizin simdiden vatandaslarimiza hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA