Didim 'Vegfets' 5'Inci Kez Kapilarini Açti

Aydin’in Didim ilçesinde belediye tarafindan bu yil 5’inci kez düzenlenen Didim Vegan Festivali basladi. Kortej yürüyüsüyle baslayan festival 3 gün boyunca sürecek.

Didim 'Vegfets' 5'Inci Kez Kapilarini Açti


Türkiye’nin ilk, dünyanin ise ikinci ’Vegan Dostu’ kenti Didim’de belediye öncülügünde düzenlenen Didim VegFest’te 5’inci kez kapilarini açti. Dünyaca ünlü Apollon Tapinagi çevresinde gerçeklesen festivalin açilisina Didim Garnizon Komutani Albay Ali Saçan, Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay, CHP ve Iyi Parti Ilçe Baskanlari, CHP’li Il ve Ilçe yöneticileri, Oda baskanlari belediye meclis üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.



Açilis, Ege, Karadeniz ve Kolombiya gruplarinin dans gösterisiyle baslandi. Vegfest’in açilis konusmasini yapan Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay konusmasinda “Hem benim ekip arkadaslarim var, hem Türkiye’nin dört bir yaninda vegan felsefesine gönül vermis ve bu ugurda maddi, manevi her türlü imkanini sergileyen bu isler için ugrasan ve hiçbir karsilik beklemeyen daha yasanabilir, daha düzgün daha iyi bir dünya için ugrasan insanlara da çok tesekkür ediyorum. Önlerinde sevgi ve saygiyla egiliyorum. Evet bugün besincisini düzenliyoruz. Giderek üstüne koyarak devam ettigimiz renkli, güzel bir temele dayanan ve insanlik için tüm insanlik için ve tüm hayvanlar için, tüm yasayanlar için, tüm canlilar için çok özellikli bir sekilde onlari koruyan, onlari gelistirmeye çalisan bir felsefenin ürünü olan vegan felsefesini dilim gibi güzel bir turistik sehrimizde, ilçemizde yapiyor olmaktan dolayi gerçekten son derece gururluyuz. Birçok festival yapilabilir. Biz de bunun disinda daha birçok festivaller yapiyoruz Ama onlari gölgede birakmasin ama gerçekten vegan festivali insanlik için vegan felsefesi yayma anlaminda bütün canlilarin yasam gerçeklerine saygi duyan bir düsünceye, bir felsefeyi, felsefeye sahip oldugu için son derece önemli Simdi geri kalanda birçok bes yil içerisinde, dört, dört yil içerisinde yaptiklarimizi katilanlar bizi takip edenler, basindan da biliyorlar. Ama özellikle bu yil yeni paydaslarimiz var. Üzerine koyarak devam etmek istiyoruz. Dedigim gibi önce ulusala, ondan sonra da uluslararasi bir düzeye çikaracagimiz bu güzel festival için bugün aramizda bulunan ve bugünkü organizasyonda çok büyük emekleri olan Yasamdan Yana Dernegi Daha yasanabilir bir dünya için sürdürülebilir ne önlem alinmasi gerekiyorsa o önlemleri alarak ve bu festivalin içine katarak festivali büyüterek devam edecegiz. Bundan sonra amacimiz önce bir büyüksehirdeki muhtemelen Istanbul olacak. Bu festivali orada yapip duyurup ondan sonra da uluslararasi düzeye çikacagiz yaptigimiz anlasmalarla hangi bölgelerde nerelere ulasiyoruz ve ilklerin belediyesi olarak anlasmalara imza attik” ifadelerini kullandi.

Açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan katilimcilar bando esliginde Vegan sokaginda bulunan stantlari gezerek vegan ürünlerini tatti. Festivalde vegan ürünlerinin yani sira vegandan yapilan çanta, ayakkabi ve giysilerde begeniye sunulurken çocuklar için atölye etkinlikleri düzenlendi.

Kaynak: İHA