Belediye Çomar Barajinda Kentte Yakisir Mesire Alani Olusturuyor

Çomar Baraji mesire alaninda çalismalar devam ediyor. Çorum Belediyesi, baraj etrafinda yaptigi düzenlemeyle bölgeyi vatandaslarin rahatlikla piknik yapabilecegi bir cazibe alani haline getiriyor.

Belediye Çomar Barajinda Kentte Yakisir Mesire Alani Olusturuyor
Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Çomar Baraji mesire alaninin, agaçlandirmasi, kamelyalari, çere düzenlemesi ve aktivite alanlariyla Çorum’a yakisir hale gelecegini söyledi.

Çorum halkinin yillardir Çomar Baraji etrafindaki mesire alanlarinin kentte yakismadigini dile getirdigini ifade eden Asgin, "Bir de bunun üzerine Çomar Barajinin etrafinda ciddi bir kaçak yapilasma her geçen gün artiyordu. Kaçak yapinin burada son bulmasi ve Çomar Baraji etrafinin güzellestirilmesi amaciyla kaçak yapilari yikmaya basladik. Mahkemenin yikima karar verdigi, üzerinde yürütmeyi durdurma gibi tedbirin olmadigi tüm kaçak yapilari yiktik ve hukuki zemin çerçevesinde yikmaya da devam edecegiz. Asla su havzamizin etrafinda bir kaçak yapilasmaya razi degiliz ve buna da müsaade etmeyecegiz.” dedi.

Çomar Baraji mesire alaninin hafta sonlari piknik yapmak için tercih edilen mekanlardan biri olduguna dikkat çeken Baskan Asgin, “Burada barbekü alani yoktu. Agaçlarin olmadigi kisimlarda gölgelikle ilgili sorunlar vardi. Otopark sorunlari vardi. Maalesef hemserilerimiz burayi bulduklari gibi birakmadiklari için de her taraf çöp içerisindeydi. Biz bu bölge için radikal bir karar aldik ve güzellestirmeye karar verdik. Seyir alanimizin önlerine farkli türlerde agaçlarimizi diktik. Bisiklet ve yürüyüs ortamlari hazirlanacak. Burayi seyirlik bir alan haline getirdik. Etrafa oturmak için banklari yerlestirdik ve otopark alani olusturduk. Lavabo ve tuvaletler görevlilerimizin gözetiminde olacak, hijyen konusunda asla taviz vermeyecegiz. Hemserilerimiz suyun ve yesilin güzelligini buradan görecekler” diye konustu.

Çorum Belediyesi baraj mesire alanindaki güvenlik sorununa da çözüm getirecek. Mesire alanini etrafini kapatacaklarini ve giris çikislarin güvenilir bir sekilde saglanacagini açiklayan Baskan Asgin “Belirli saatlerde buraya girise izin verecegiz. Bu bölgede alkol tüketimine de müsaade edilmeyecek. Aileler çocuklariyla birlikte rahatlikla pikniklerini yapabilecekler. Hemserilerimiz hiçbir rahatsizlik duymadan belediyemizin gözetiminde ve imkanlari ile burada hosça vakit geçirecekler” ifadelerini kullandi.

Baraj etrafinda yaptiklari düzenlemenin yalnizca mesire alaniyla sinirli olmadigini da açiklayan Baskan Asgin, “Barajin her yerinde çalismalarimiz devam ediyor. Vatandaslarimizin fidanlik olarak bildigi kismi lavanta bahçesine çevirdik. Hemserilerimiz lavanta kokularinin içerisinde de güzelce vakit geçirecekler. Heyecanimizi, askimizi, enerjimizi bu sehrin daha yasanabilir, daha modern bir hale gelmesi için harcamaya devam ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA