Bakan Kurum Açiklamasi 'Istanbul Genelinde 309 Bin Bagimsiz Bölüm Için Toplam 51 Bin Basvuru Aldik'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, "Simdi ’Istanbul’un Büyük Dönüsümü’ diyoruz. Sen yeter ki riskli yapini dönüstür, ’Yarisi Bizden’ diyoruz. Üç gün önce basvurulari almaya basladik. Istanbul genelinde 309 bin bagimsiz bölüm için toplam 51 bin basvuru aldik. Küçükçekmece’den yapilan basvuru sayisi da 2 bin 700’e ulasti." dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Istanbul Genelinde 309 Bin Bagimsiz Bölüm Için Toplam 51 Bin Basvuru Aldik'


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, bir dizi programin ardindan Küçükçekmece Cennet Mahallesi’nde halka seslendi. Bakan Kurum, burada yaptigi konusmasinda "Sizleri, sizlerin sahsinda Küçükçekmece’nin tüm mahallelerini, tüm sakinlerini sevgiyle, saygiyla, hürmetle, muhabbetle selamliyorum. Bu ne güzel bir gün Küçükçekmece. Bu ne coskulu bir gün Küçükçekmece. Bu ne heyecan dolu bir gün Küçükçekmece. Bizlere hanenizi açtiniz. Muhabbetle kucakladiniz. Sevinçle karsiladiniz. Bugün bu meydan 14 Mayis zaferimizi müjdeliyor. Istanbul’umuzu, 21 yilda dev eserlerle, hiçbir sehre nasip olmamis büyük hizmetlerle taçlandirdik. Simdi bizlere düsen en önemli görev, Istanbul’umuzu depremlere, sellere, afetlere karsi dirençli hale getirmek. Bu dogrultuda ’Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüsüm’ dedik ve Istanbul’da 695 bin konutumuzu dönüstürdük. Tabi ki bu yaptiklarimizi hiçbir zaman yeterli görmedik. Simdi ’Istanbul’un Büyük Dönüsümü’ diyoruz. Sen yeter ki riskli yapini dönüstür, ’Yarisi Bizden’ diyoruz. Üç gün önce basvurulari almaya basladik. Istanbul genelinde 309 bin bagimsiz bölüm için toplam 51 bin basvuru aldik. Küçükçekmece’den yapilan basvuru sayisi da 2 bin 700’e ulasti. Küçükçekmece’nin güçlü yarinlari için askla, azimle, kararlilikla çalismaya devam edecegiz. Genel baskanimiz, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde bu güzel ilçede yatirimlarimizi artirmaya devam edecegiz’’ diye konustu.



"230 bin Küçükçekmeceli kardesimizi güvenli yuvalarina kavusturacagiz’’

Sözlerine müjdelerle devam eden Kurum, "Iste bugün güzel ilçemize müjdelerle geldik. Birincisi, Kartaltepe’de konut, ofis ve dükkânlarimizi insa ederek sizlere teslim ettik mi? Ettik. Simdi sizlerin de heyecanla bekledigi yeralti otoparkimizin da yapimina süratle devam ediyoruz. En kisa sürede sizlere, Küçükçekmece’mize heyecanla, mutlulukla armagan edecegiz. Simdi sizlerin de heyecanla bekledigi yeralti otoparkimizin da yapimina süratle devam ediyoruz. En kisa sürede sizlere, Küçükçekmece’mize heyecanla, mutlulukla armagan edecegiz. Ikincisi, içerisinde koku bahçelerinden çocuk oyun alanlarina, korulardan mesire yerlerine, camiden millet kiraathanesine kadar pek çok sosyal donatinin oldugu Halkali Millet Bahçemiz güzel oldu mu? Simdi yeni projeler üstünde insallah ilçemize daha nice yesil alanlar kazandirmak için var gücümüzle çalisacagiz. Üçüncüsü, Atatürk merkez ve Kanarya Mahallesi ile Fatih Meydani ve çevresindeki 3 riskli alanda tam 57 bin yapida yaklasik 230 bin vatandasimiz tehlike altinda. Bu bölgenin acilen dönüsüme girmesi gerekiyor. Fatih merkez ile Inönü Mahallesi’ndeki rezerv alanlarimizi hazirladik. Allah’in izniyle tüm bu mahallerimizde dönüsümü hizlica yapacak; 230 bin Küçükçekmeceli kardesimizi güvenli yuvalarina kavusturacagiz. Dördüncüsü, Safta Mahallesi’nde kentsel dönüsüm çalismamiz devam ediyor. Alanda 100 metrekare olmak 2+1, 163 bagimsiz birimimizin projelendirme çalismasini tamamladik. En kisa sürede sizlerle görüsüp ilk kazmayi vuracagiz. Besincisi, Yenisehir Rezerv Yapi Alanina (Kanal) iliskin imar sürecimiz devam ediyor. Vatandaslarimizin taleplerini, itirazlarini inceliyoruz. Insallah hiçbir magduriyete izin vermeden saglikli, rizaya dayali bir dönüsüm sürecini hep birlikte yürütecegiz. Eserlerin Küçükçekmece’sini, herkesin Küçükçekmece’sini, herkesin Istanbul’unu sizlerle birlikte insa edecegiz’’ dedi.

Kaynak: İHA