Bakan Ersoy Açiklamasi 'Türkiye'nin En Büyük, Dünyanin Ise Besinci Büyük Müze Kompleksini Adana'miza Kazandirdik'

Adana’da, 1907’de yapilan Milli Mensucat Fabrikasi’nin restore edilmesiyle olusturulan müze kompleksi içinde yapilan tarim, sanayi ve kent müzeleri ziyaretçilere açildi. Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, “Türkiye’nin ve Orta Dogu’nun en büyük müzesini, kompleksini, dünyanin ise besinci büyük müzesini Adana’miza kazandirdik” dedi.

Bakan Ersoy Açiklamasi 'Türkiye'nin En Büyük, Dünyanin Ise Besinci Büyük Müze Kompleksini Adana'miza Kazandirdik'
Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan 2013 yilinda baslayan restorasyon sonrasi ilk etabi Arkeoloji Müzesi olarak 2017’de, ikinci etabindaki Mozaik Teshir Salonu da 2018’de ziyarete açilan komplekste, üçüncü etapta yer alacak tarim, sanayi ve kent müzeleriyle ilgili çalismalar tamamlandi. Komplekste, Adana’nin tarim, sanayi ve kent müzeleriyle ilgili geçmisten günümüze malzeme ve ürünlerin yer aldigi toplam 26 bin 479 metrekare kapali, 13 bin 754 metrekare açik alana sahip üç ayri salon hazirlandi.

Kompleksin açilisi bugün Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Adana Valisi Süleyman Elban, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve ilçe belediye baskanlarinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Açilista konusan Bakan Ersoy, “Adana’daki müzemiz büyüklük olarak Türkiye’de 1’inci sirada, dünyada 5’inci sirada yer aliyor. Bu yerleskemiz ayni zamanda Orta Dogu’nun en büyük müze kompleksi oluyor. Bu mekan ayni zamanda tescil ve endüstriyel mirasin kapali müze kompleksine dönüstürülen en büyük yapisi unvanini kazanmis olacak. Türkiye’nin açik ve kapali alan en zengin müze kompleksi haline gelecek olan bu yapiyi çevre dostu ve yesil bina olarak tasarlayan Türkiye’nin tek kamu müzesi de olarak da Adana’miza kazandirmis oluyoruz. Toplamda 38 bin metrekareden fazla kapali ve 20 bin metrekareden fazla açik alana sahip bu kompleksin Adana’miza hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmanin ardindan müze kompleksinin açilis kurdelesi protokol tarafindan kesildi.

“Bu isi ikinci tura birakmadan birinci turda bitirecegiz”

Açilisin ardindan disarida bekleyen partililere seslenen Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, sunlari söyledi:

“Türkiye’nin ve Orta Dogu’nun en büyük müzesini, kompleksini, dünyanin ise besinci en büyük müzesini Adana’miza kazandirdik. Insallah bir dizi önemli yatirim Adana’ya kazandirilmaya devam edilecek. Adana, verimli topraklariyla tarimin, sanayisiyle ekonominin, kültürel mirasiyla kültürün baskentlerinden biri. Hizla yükselen Anadolu’nun parlayan degerlerinden biri. Biz de bakanlik olarak geçmisten bugüne Adana’yi kalkindiracak her türlü yatirima destek vermeye devam edecegiz. Burada birçok önemli festival var. En son Portakal Çiçegi Karnavali’na da destek vermeye karar vermistik. Ayrica Tiyatro Festivali’nin desteklenmesi, Lezzet Festivali’nin desteklenmesi ve birçok festivalin bakanlik tarafindan desteklenmesine devam edecegiz. Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdogan ile birlikte lider ülke konumuna geldi. Daha güçlü ülke olabilmemiz ve etki alanini genisletmemiz için sizlerin destegi çok önemli. Insallah bu isi ikinci tura birakmadan birinci turda bitirecegiz.”

“Durmadan, yilmadan herkesi kucaklayacagiz”

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ise Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü açilisi için kente geldiklerini söyledi.

Karaismailoglu, “Bu köprüyü 2019 yerel seçimlerinden önceki belediye baslatmisti. Ama seçimden sonra Istanbul’da oldugu gibi Adana’da da CHP zihniyeti devreye girdi, köprüyü yarim biraktilar. Bakin burasi çok önemli. CHP’ye güvenen, yolda kalir. Nerede bir hizmet varsa, vatandasin isi varsa kaçarlar. Vatandasi unuturlar. O yüzden durmadan, yilmadan herkesi kucaklayacagiz. Bir olacagiz, birlik olacagiz” dedi.



“Sandikta Recep Tayyip Erdogan mührü vuracagiz”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, “Türkiye’nin en büyük, dünyanin ise besinci büyük müzesini açtik. Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nü de açacagiz. Sadece 1 günde bu kadar büyük projeler, eserler 20 yil boyunca Cumhurbaskanimizin liderliginde kazandirildi. Insallah 14 Mayis’a giderken meydanlari ve sokaklari gezecegiz. Sandikta Recep Tayyip Erdogan mührü vuracagiz. Sandiklardan AK Parti’yi ve Cumhur Ittifaki’ni en güçlü sekilde çikaracagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA