Müdür Pinar Hakkari Kilimlerine Hayran Kaldi

Hakkari Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar, kentte asirlardir kadinlarin koyun yünü ve kök boya kullanarak büyük bir emekle üretti kilimlere hayran kaldi.

Müdür Pinar Hakkari Kilimlerine Hayran Kaldi
Normal görevinin yaninda halkla iliskiler ve egitime büyük önem veren Hakkari polisi, yaptigi faaliyetlerle yöre halkinin takdirini kazanmaya devam ediyor. Halkla iç içe olan polis, bu defa da Halk Egitimi Merkezi Müdürlügünü ziyaret etti. Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar, Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü bünyesinde açilan kilim atölyesini ziyaret ederek, buradaki usta ögreticilerle bir araya geldi. El emegi göz nuru kilimleri nasil ürettikleri hakkinda Müdür Pinar’a bilgi veren kadinlar; tarih boyunca duygularini, düsüncelerini, mutluluklarini ve beklentilerini ilmek ilmek islediklerini ifade ettiler.

Usta ögreticilerin birbirinden güzel kilimler dokuduklarini belirten Müdür Pinar, bu güzel çalismadan dolayi Halk Egitim Merkezi Müdürü Nazif Tatli ve gecesini gündüzüne katan usta ögreticilere tesekkür etti. Müdür Nazif Tatli, ziyaretinden dolayi Müdür Pinar’a tesekkür ederek, duydugu memnuniyeti dile getirdi. Müdür Tatli, "Yüzyillardir süregelen motifleri gelecek kusaklara aktarmak için yildir merkezimizde kadinlarimizla birlikte çalisiyoruz. Kilimler birer tarihi belge ve eser niteligindedir. Bu eserlere gözümüz gibi bakiyoruz. Kültürümüzü yasatmak adina elimizden geleni yapiyoruz. Yok olmaya yüz tutmus el sanatlarini, halilari ve kilimleri yasatmayi, usta ögreticilere destek olmayi, kültürel miraslari gelecek nesillere aktarmayi hedefliyoruz. Bölge insaninin yasantisindaki aci ve tatli olaylar ile dogadan esinlenerek dokunan kilimlerde degisik motifler yer aliyor" dedi.

Kaynak: İHA