Defterdarliktan Büyük Yapilandirma Firsati Semineri

Siirt Defterdarligi ülkenin en büyük yapilandirma firsati olarak nitelendirilen 7440 Sayili Kanuna iliskin olarak mükelleflere yönelik bir seminer düzenledi.

Defterdarliktan Büyük Yapilandirma Firsati Semineri
Siirt Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanligindaki seminerde, Defterdar Mustafa Yilmaz Simsek’in açilis konusmasinin ardindan bir açiklama yapan Siirt Ticaret Sanayi Odasi Baskan Yardimcisi Abdülkadir Demirhan, yapilandirilan yeni kanun degisikliklerinin mükelleflere yeni firsatlar sundugunu belirtti.

Demirhan, “Bilindigi gibi bazi alacaklarin yeniden yapilandirilmasiyla bazi kanunlarda degisiklik yapilmasina dair 7440 Sayili Kanun 12 Mart 2023 tarihinde resmi gazetede yayinlanarak yürürlüge girdi. Vadisi geçmis vergi boru olan üyelerimize buradan çagrida bulunuyorum. Bu zamana kadar yürürlüge giren en çerçeveli yapilandirma firsatini kaçirmayin diyorum. Ayrica su bilgiyi de vermek istiyorum. Odamiz aidat borçlari yapilandirma çerçevesindedir. Vadesi geçmis aidat borçlari olan üyelerimizin aidat borçlarini taksitlendirerek yapilandirabilirler” dedi.

Seminerin ikinci kisminda ise Vergi Dairesi Müdürü Bülent Bilici, Gelir Müdürü Ali Savas Altunç ve diger yetkililer tarafindan cezalar, vergi borçlari ve SGK prim borçlari dahil birçok kamu alacaginin çok cazip sartlarla yeniden yapilandirilmasini saglayan kanunla ilgili bilgiler verildi ve katilimcilarin sorulari cevaplandirildi.
Kaynak: İHA