Mardin'de Ari Yetistiricilerine Destek

Mardin Büyüksehir Belediyesinin hibe destegi sagladigi ‘Mardin Kirsalda Üretim Ve Istihdam Için Ariciligin Gelistirilmesi Projesi’ çerçevesinde arili kovan, bos kovan ve aricilik ekipmanlarinin dagitimi basladi.

Mardin'de Ari Yetistiricilerine Destek
Mardin Büyüksehir Belediyesinin yüzde 61, GAP Idaresi’nin yüzde 21 ve bal üreticilerinin ise yüzde 18 destek verdigi Mardin Kirsalda Üretim ve Istihdam Için Ariciligin Gelistirilmesi Projesinin arili kovan, bos kovan ve aricilik ekipmanlari dagitimi Vali ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mahmut Demirtas’in katilimlariyla basladi.

Ömerli ve Yesilli ilçelerinde düzenlenen programlarda 50 bal üreticisine 1000 arili kovan, 500 bos kovan ve aricilik ekipmanlari dagitildi. Dagitim programinda konusan Vali ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mahmut Demirtas, bu yil 12 bin kovani 400 ari yetistiricisine dagitacaklarini kaydetti.



Her çiftçiye 20 tane arili 10 tane ise arisiz kovan dagitacaklarini kaydeden Vali Demirtas

"Göreve geldigimiz günden beri hem sehir merkezinde yapmis oldugumuz projeler hem de kirsal kesimde çiftçilerimize, köylülerimize yönelik projelerimizde tek bir düsüncemiz oldu bu güzel insanlara nasil daha güzel hizmet edebiliriz, daha iyi nasil faydali olabiliriz hep bunun çalismasi ve bunun gayreti içerisinde olduk" dedi.

Büyüksehir Belediyesi olarak kent genelindeki çiftçilere 80 milyon lira destekte bulunduklari ifade eden Vali Demirtas, sunlari söyledi:

‘‘Daha önce süt sagim makinelerinin dagitimi gerçeklestirdik. Yaklasik 1000 çiftçimize 1000 sagim makinesi dagitimi gerçeklestirdik. Devlet olarak bugüne kadar çiftçilerimize yaklasik 180 milyon lira bir kaynak aktardik. Bunun 80 milyon lirasini Büyüksehir Belediyesi olarak karsiladik. Gerisini ise Tarim Bakanligi, GAP, Ilçe Belediyelerimiz ve çiftçilerimizin kendi ödedigi paylar var. Onun için katkisi olan herkesten Allah razi olsun. Bugün 25 çiftçimize 750 kovan dagitimini gerçeklestirecegiz."

Üretime katki sunmak, istihdami artirmak ve göçü engellemek için projeler gelistirdiklerini altini çizen Vali Demirtas, son olarak sunlari belirtti:

"Burada 3 amacimiz var. Birincisi; biz diyoruz ki bizim insanlarimiz dogduklari yerde doysunlar ve orada yasasinlar çünkü sehir merkezleri artik cazip degil. Yani vatandasimiz köyde kalsin, köyden kentte göç etmesin, göçün önüne geçmek. Ikincisi; herkesin üretime katilmasi. Üçüncüsü ise yeni istihdam alanlari açmak. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde ve himayelerinde her hafta Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak bir projeye imza atiyoruz. Bunlar az seyler degil. Bu projenin bize maliyeti yaklasik 22 milyon lira. Çok ciddi bir kaynak. Onu da seve seve veriyoruz. Inaniyorum ki Ömerlili ve Yesillili kardeslerim bu projenin kiymetini bilecek. Üretecekler, topluma katkida bulunacaklar ve ürettiklerini de satacaklar ailelerine katkida bulunacaklar. Hayirli ugurlu olsun. Allah mahcup etmesin."

Konusmalarin ardindan çiftçilere kovanlar ile aricilik malzemesi dagitildi.
Kaynak: İHA