Kemal Kiliçdaroglu Ve Mansur Yavas, Eskisehirliler Ile Bir Araya Geldi

Eskisehir’e gelen 13. Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu ve Ankara Büyüksehir Belediyesi Baskani Mansur Yavas, düzenlenen mitingde vatandaslara seslendi.

Kemal Kiliçdaroglu Ve Mansur Yavas, Eskisehirliler Ile Bir Araya Geldi
14 Mayis genel seçimlerine sayili gün kala çalismalarina devam eden Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu, Eskisehir’e geldi. Sihhiye Meydani’nda düzenlenen mitingde Eskisehirlilere seslenen Kemal Kiliçdaroglu’na, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Baskani Yilmaz Büyükersen, Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt, Tepebasi Belediye Baskani Ahmet Ataç, Millet Ittifaki’ni olusturan partilerin il baskanlari ve milletvekili adaylari eslik etti.

“Bebek katilini cezaevinden çikartacak hiçbir güç yoktur”

13. Cumhurbaskani Kemal Kiliçdaroglu’ndan önce söz alan Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, yaptigi konusmada, “Bu ülkede bebek katilini cezaevinden cezasi bitmeden çikartacak hiçbir güç yoktur. Yine bu ülkede eli kana bulasmis teröristleri af yoluyla çikaracak da hiçbir Allah’in kulu yoktur. Bunun karsisinda herkes duracaktir” dedi.



“Insanlar turist olarak Eskisehir’e geliyor”

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in ardindan mikrofonu alan 13. Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu, sözlerinin basinda Eskisehir’in gelisimine vurgu yaparak “Artik insanlar turist olarak Bursa’ya degil Eskisehir’e geliyorlar. Bursalilar da gezmek için nefes almak için Eskisehir’e geliyorlar. Hiç kimse endise etmesin. Türkiye’yi baristiracagiz. Türkiye’yi kucaklasacagiz, hep beraber kucaklasacagiz” ifadelerini kullandi.

“Sogan lüks ürün olmaya basladi”

Kemal Kiliçdaroglu, tarimsal ürünler ve çiftçiler hakkindaki iktidari hedef alan konusmasinda ise “Türkiye’nin geldigi noktaya bakin. Bu ülkede sogan sorunu var miydi? Sogan lüks ürün olmaya basladi.

Bu ülkede saman sorunu var miydi? Saman disaridan geliyor. En zengin cografya bizim ülkemiz. Ovalarimiz var yaylalarimiz var. Canli hayvani disaridan getiriyorsun. Eti disaridan getiriyorsun. Bugdayi disaridan getiriyorsun. Arpayi disaridan getiriyorsun. Yulafi disaridan getiriyorsun. Bizim çiftçi ne olacak. Bizim çiftçi nasil geçinecek? Bizim çiftçi nasil üretecek? Bir devlet kendi çiftçisiyle rekabet etmez. Tam tersine tarim stratejik sektördür. Hepimizin karnini doyuracak olan da çiftçiler ve üreticilerdir. Onlar çalistiginda bizim karnimiz doyacak. Disaridan gelen degil. Biz kendimiz üretmeliyiz. Alin terini degerlendirmeliyiz. Çiftçiye kirmizi mazot verecegiz. Çiftçi kardeslerim iyi bilsinler ÖTV’siz, KDV’siz mazot verecegiz” dedi.



“Bütün üniversitelerde yurt sorunu çözecegiz”

Ögrenciler için saglayacaklari yurt imkani hakkinda da konusan 13. Cumhurbaskani Kemal Kiliçdaroglu, su ifadeleri kullandi:

“Eskisehir’de yaklasik 100 bin ögrenci var. Ama ancak 15 bin ögrencilik yurt kapasitesi var. Gençlere sözüm var. Bir yil içinde Türkiye’de bütün cografyada, bütün üniversitelerde yurt sorunu çözecegiz. Bir yil içinde. Birer oda, üçer oda, sicak su, soguk su, internet erisimi bunlarin hepsi olacak. Anneler, babalar, çocuklarini üniversiteye güven içinde gönderecekler.”
Kaynak: İHA