Isparta Belediye Baskani Basdegirmen'den Ögrencilere 'Yerel Yönetimler' Dersi

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Mehmet Köse Ilkokulu 3. sinif ögrencilerini misafir etti. Ögrencilerin merak ettigi sorulari yanitlayan Baskan Basdegirmen, ögrencilere Belediye Meclisinin isleyisini uygulamali anlatarak, Ekim ayinda Kitap Fuari’nin düzenlenip düzenlenmemesi için oylama yapti. Ögrenciler arasinda yapilan oylamada Ekim ayinda Kitap Fuari düzenlenmesi karari çikti.

Isparta Belediye Baskani Basdegirmen'den Ögrencilere 'Yerel Yönetimler' Dersi
Mehmet Köse Ilkokulu 3.sinif ögrencileri, Hayat Bilgisi Dersinin Yerel Yönetimler konusu çerçevesinde Okul Müdürü Adnan Çelik, ögretmenler Serpil Senay ve Rasul Özcan ile birlikte Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’i ziyaret etti. Belediye Meclisi Toplanti Salonunda ögrencilerle bir araya gelen Baskan Basdegirmen, yerel yönetimlerin nasil olustugu ve isleyisi hakkinda bilgiler vererek, ögrencilerin merak ettigi sorulari yanitladi.

Mehmet Köse Ilkokulu Müdürü Adnan Çelik, Türkiye’nin seçim sürecinde oldugunu, yerel yönetimlerin de seçimlerle olusmasi dolayisiyla ögrencilere konuyu yerinde uygulamali olarak anlatmak istediklerini söyledi.

Yerel yönetimler için ilk basta mahalle muhtarini ziyaret ettiklerine deginen Çelik, ögrencilerin orada ön bilgilendirme aldiklarini belirtti.

Belediye Baskani ve Belediye Meclisini tanimak ve en dogru kaynaktan bilgi sahibi olmak adina Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’i ziyaret ettiklerine deginen Çelik, “Sayin baskanimiz bizi kirmadi. Her zaman oldugu gibi bize olumlu dönüs yapip yanimizda oldugunuzu gösterdiniz. Tesekkür ediyorum. Bu egitimin en dogru yöntem oldugunu düsünüyoruz. Insallah ülkemizin gelecegi gençlerimiz dogru bilgilerle, dogru insanlar olarak yetisip, dogru yolda ülkemize hizmet edecekler diye düsünüyorum. Destekleriniz için tekrar tesekkür ediyorum” dedi.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, karsisinda güler yüzlü, heyecanli çocuklari gördügü zaman onlardan beklentilerinin daha da arttigina dikkat çekti. Çocuklarin her zaman ülkenin gelecegi olduguna deginen Baskan Basdegirmen, “Çocuklarimiz büyüdügü ve ülkemize hizmet ettigi zaman onlardan çok hizmet alacagimizi biliyoruz. Sizler gelecekte Cumhuriyetimize, vatanimiza, bayragimiza ve dinimize sahip çikacak bireylersiniz. Onun için alacaginiz egitimler bizim için çok önemli. Mehmet Tönge Mahallesi’ndeki Mehmet Köse Ilkokulu’nda aldiginiz egitimler gelecekte bizlere hizmet olarak dönecek. Ülkemize hizmet edeceksiniz. Ögretmenleriniz size bu anlamda çok büyük katkilar sagliyor. Aileniz de bu anlamda sizlere önemli degerler kazandiriyor. Yerel yönetimlerin hizmet sunumunu sizlerle konusarak dersinizin uygulamasini beraber yapmis olduk” diye konustu.

Ögrenciler, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e akillarindaki sorulari yöneltti. Baskan Basdegirmen, bir ögrencinin su kaynaklarinin kullanimiyla ilgili sorusuna su kullaniminin önemini anlatarak yanit verdi. Baskan Basdegirmen, “Suyun kiymetini bilmemiz lazim. Su olmadan yasamak mümkün degil. Bizler suyu çok tasarruflu kullanmak zorundayiz. Suyun bosa akmasi sizin geleceginize zarar verecektir. Bizler bunun tedbirini aliyoruz. Tedbirimizin en önemli ayagi suyu idareli kullanmanizdir. Ondan sonra kaynaklarimizi daha güçlü tutmak için bosa akan sularimizi biriktirerek, ileride daha rahat kullanilmasi için tedbir aliyoruz. Suyla alakali tedbirlerimiz devam ediyor, burada katkilariniz çok önemli” dedi.

6 Subat 2023 tarihinde Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 sehri etkileyen deprem dolayisiyla Mart ayindaki Kitap Fuarini gerçeklestiremediklerini belirten Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Kitap Fuarinin Ekim ayinda yapilip, yapilmamasi konusunda ögrenciler arasinda oylama yaparak, Belediye Meclisinde kararlarin nasil alindigini bu sekilde anlatti. Yapilan oylamada oybirligi ile Kitap Fuarinin Ekim ayinda yapilmasi karari alindi.

Baskan Basdegirmen, ögrencilerle fotograf çektirdikten sonra onlara hediyeler verdi.
Kaynak: İHA