Tarim Ve Orman Bakani Kirisci Açiklamasi '20 Yilda Üreticilere 803 Milyar Lira Destek Saglandi'

Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, Siirt valilik konferans salonunda tarim sektörü temsilcilerinin katilimiyla gerçeklestirilen toplantida, "20 yilda üreticilere 803 milyar lira destek saglandi" dedi.

Tarim Ve Orman Bakani Kirisci Açiklamasi '20 Yilda Üreticilere 803 Milyar Lira Destek Saglandi'
Bakan Kirisci burada yaptigi konusmada, özellikle kadinlari, gençleri, hayvansal üretim yapmak isteyenleri cesaretlendirici ve bunlara iliskin uygun finansman saglamayi Cumhurbaskani Erdogan’in 10 maddelik müjdesinde belirttigini dile getirdi. Kirisci, ““Kirsali tutmaliyiz, kirsaldan kentte göçü önlemeliyiz. Bu yanlis 50’li 60’li yillarda oldu veya terör vesaire gibi musibetler, belalar bas agritici gelismeler nedeniyle oldu ama suanda huzur ve sükun ortami var. Bizim mutlak suretle burada bu kirsaldaki nüfusu istihdamini ve onlari tatmin edici bir gelire sahip olmalarini saglamamiz gerekiyor. Iste biz en son 23 Mart’ta gazi meclisimizde çikardigimiz kanunla birlikte bazi hususlari artik mevzuata dönüstürdük. Ve suanda Cumhurbaskanimizin açikladigi 10 madde ile özellikle kadinlari, gençleri, hayvansal üretim yapmak isteyenleri bunlari cesaretlendirici finansmansa finansman, sosyal güvenlikse sosyal güvenlik bunlarin kirsalda konaklama ihtiyacini karsilayacak köy evleri ise köy evlerini vermeyi ve bunlara iliskin uygun finansman saglamayi Cumhurbaskanimiz bu 10 maddelik müjdesinde belirtti.

Biz üreticimizin yanindayiz bugün ki rakamlarla 803 milyar lira 20 yilda destek verdik. Sadece bu yila has olan destek 55 buçuk milyar liradir” diye konustu.

Kaynak: İHA