Hatay'da 110 Afetzede Aile Bayrama Yeni Yuvalarinda Girdi

Bayrama yeni yuvalarinda giren afetzedeler, Ramazan Bayrami ve 23 Nisan heyecanini bir arada yasadi.

Hatay'da 110 Afetzede Aile Bayrama Yeni Yuvalarinda Girdi
Arnavutköy Belediyesi, Hatay’in Kirikhan ilçesinde yapimina basladigi konteyner kenti tamamladi. Depremzede vatandaslar, Ramazan Bayrami öncesinde yeni evlerine yerlesti. Tüm ihtiyaçlarin düsünüldügü konteyner kentte çocuk oyun alanlari, sosyal hizmet alanlari, asevi, saglik tesisi, çamasirhane, mescit, yönetim ofisi, basketbol ve futbol sahasi gibi alanlar bulunuyor. 110 ailenin barinabilecegi konteyner kent afetzedelere güvenli yasam alani sunuyor. 21 metrekare büyüklügündeki konteynerlerin içerisinde banyo, tuvalet ve mutfak tezgâhi bulunuyor. Afetzedelere yatak, televizyon, ocak, buzdolabi, elektrik ve sicak su imkâni saglaniyor.

Kardeslik Mahallesi adi verilen konteyner kentte Ramazan Bayrami ve 23 Nisan nedeni ile çesitli etkinlikler düzenlendi.

Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci da Ramazan Bayrami’nin son günü depremzede vatandaslari ziyaret ederek sohbet etti.

“Asgari tüm imkânlar saglandi”

Konteyner kentte vatandaslari ziyaret eden Ahmet Hasim Baltaci, “Bayramin son günü konteyner bölgemizdeki ailelerimizin yanina geldik. Bizi hanelerine misafir eden Bilal kardesime, esine, çocuklarina tesekkür ediyorum. Onlarin bir nebze de olsa sicak bir yuvaya kavusmus olmalari bizleri de mutlu etti. Sayin Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi kalici konutlari en kisa sürede devreye girecek. Burada konteynerimizin içerisinde asgari yasam sartlarini olusturacak imkânlari sunduk. Tekrar geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” seklinde konustu.

Kendilerine tüm imkânlarin saglandigini belirten Bilal Arslan, “Sayin baskanimizin belirttigi gibi çok sükür tüm imkânlariyla seferber oldular. Basta Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Allah kendilerinden razi olsun. Su anda hiçbir eksigimiz yok çok sükür. Elektrigimiz, suyumuz tüm imkânlar saglandi. Çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA