Baskan Böcek Açiklamasi 'Antalya'miz, Tarimda Üretim Kapasitesiyle 1'Inci Sirada'

Türkiye’nin ilk tarim fuari olma özelligini tasiyan Hasyurt Tarim Fuari’nin tanitim toplantisinda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, “Fuarimizda ziyaretçiler; yeni hizmet ve ürünleri taniyacak, yapacaklari görüsmelerle çalismalarina katki saglayacaklardir. Ayrica yeni is ve ticari birliktelikler kurarak ürün ve üretimlerini daha degerli hale getirme firsatlarini bulacaklardir. Ülkemizin örtü alti tariminin yüzde 50’sini gerçeklestiren Antalya’miz, üretim kapasitesiyle 1’inci sirada yer almaktadir” sözlerine yer verdi.

Baskan Böcek Açiklamasi 'Antalya'miz, Tarimda Üretim Kapasitesiyle 1'Inci Sirada'
Türkiye’nin ilk tarim fuari olma özelligini tasiyan Hasyurt Tarim Fuari, 26-29 Nisan 2023 tarihleri arasinda 26’nci kez tarim sektörünü bir araya getirecek. Fuarin tanitim toplantisi Antalya Büyüksehir Belediyesi hizmet binasinda gerçeklestirildi.

Toplantida Antalya’nin turizmin oldugu gibi tartiminda baskenti oldugunu belirten Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, “Son olarak 2014 yilinda 24’üncüsü düzenlenen, 7 yildir yapilmayan Hasyurt Tarim Fuarini bildiginiz gibi geçen yil uzun bir aradan sonra 25’incisini “Eski Yerinde, Yeni Yüzüyle” mottosuyla gerçeklestirmistik. Bu yil da 26’ncisini 26-29 Nisan 2023 tarihleri arasinda tarimin verimli topraklari Finike’mizde gerçeklestirecegiz. Antalya Büyüksehir Belediyesi olarak göreve geldigimiz günden bu yana, Antalya için tarimin en önemli sektörlerden biri oldugu bilinciyle Yerelden Kalkinma Projelerimiz ile çiftçimizi, üreticimizi her daim destekliyoruz” dedi.



“Ülkemizin örtü alti tariminin yüzde 50’sini gerçeklestiren Antalya”

Planli ve sürdürülebilir bir tarim için Antalya’nin 19 ilçesinde üreticilerle ve çiftçiyle isbirligi içerisinde çalismaya devam ettiklerini belirten Baskan Böcek, “Bundan hareketle; tarim sektöründeki paydaslarin biraraya geldigi, tarimin kalkinmasina ivme kazandiran fuarlarimizdan biri olan Türkiye’nin ilk tarim fuari Hasyurt Tarim Fuarina da önem veriyoruz. Gerçeklestirilecek fuarimizda ziyaretçiler; yeni hizmet ve ürünleri taniyacak, yapacaklari görüsmelerle çalismalarina katki saglayacaklardir. Ayrica yeni is ve ticari birliktelikler kurarak ürün ve üretimlerini daha degerli hale getirme firsatlarini bulacaklardir. Ülkemizin örtü alti tariminin yüzde 50’sini gerçeklestiren Antalya’miz, üretim kapasitesiyle 1’inci sirada yer almaktadir. Türkiye’nin sebze ihtiyacinin yüzde 40’i, yaklasik 30 bin kayitli çiftçimizin yer aldigi Kumluca, Finike, Demre ve Kas ilçelerimizden yani Bati Akdeniz kusagindan karsilanmaktadir” sözlerine yer verdi.

“Biliyoruz ki “Üreten ülke güçlü ülkedir”

Baskan Böcek konusmasini su sözlerle tamamladi: “Bati Akdeniz tarim bölgemizin sahip oldugu üretim kapasitesi ve potansiyeliyle, Hasyurt Tarim Fuarinin geçmisten gelen tecrübesiyle önümüzdeki yillarda fuarin uluslararasi boyuta tasinmasini ve marka degerini pekistirmesini hedefliyoruz. Organize edecegimiz bu büyük tarim bulusmasinda sektörün tüm paydaslarinin yerlerini almalarini bekliyor, tüm üreticilerimizi fuarimiza davet ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milli ekonominin temeli tarimdir” sözünden hareketle tarima yönelik desteklerimiz artarak devam edecektir. Biliyoruz ki “Üreten ülke güçlü ülkedir.”

“Bu yil ziyaretçi hedefimiz 25 olarak belirledik”

ATB Baskani Ali Çandir ise, “Birlikte hareket ederek bu yolculuga çiktik. Fuarimizin bu yil 26’incisini gerçeklestirecegiz. Geçen yil basarili bir fuar gerçeklestirdik. Antalya’yi tanimlarken öncelikli olarak tarimin baskenti dememiz gerekir. Tarim turizmden önce gelir. Tarimin baskenti Antalya turizmin de baskenti diyebiliriz. Fuarimizda önemli programlarimiz olacak. Bir de çekilis bölümü olusturduk, 7 çiftçimize fide, 20 çiftçimize gübre verecegiz, 16 çiftçimize naylon destegi, 4 çiftçimize de aileleri ile birlikte tatil hediye edecegiz. Fuarin alanini bu yil 8 bin 500 metrekareye çikardik. 95 katilimci firmamiz var. Bu yil ziyaretçi hedefimiz 25 olarak belirledik” dedi.

Toplantida Finike Belediye Baskani Mustafa Geyikçi, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Fahri Özen, Kumluca Ticaret Borsasi Baskani Fatih Durdas, Finike Ziraat Odasi Baskani Halil Sariçobanoglu ve Tarim Il Müdürü Gökhan Karaca da hazir bulundu.
Kaynak: İHA