Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Biz Bu Milletin Askeriyiz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Biz bu milletin askeriyiz. Hiçbir seyden ürkmedik. Hiçbir sey bizi korkutmadi. Çünkü bizim basimizda güçlü bir dünya liderimiz var. Bu seçim bizim degil Balkanlar’in, Orta Dogu’nun, Orta Asya’nin seçimidir” dedi.

Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Biz Bu Milletin Askeriyiz'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Bayrampasa’da bulunan derneklerde bayramlasma programlarina katildi.

Kirçovalilar Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi’ne yerli otomobil Togg ile gelen Bakan Soylu, ardindan Kastamonu Küre Dernekler Federasyonu’na geçti. Vatandaslarla sohbet eden Süleyman Soylu, katildigi bayramlasma programinin ardindan konusma yapti.

Kirçovalilar Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi’nde konusan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Gaziosmanpasa’dan buraya Haliç’ten koku gelirdi. Biz haftada 2-3 gün antrenman ve kosu yapardik. Kosu için Haliç’e inip geri dönmek istesek dönemezdik. Unkapani’nda nefes alamazdik. Istanbul’un farkli yerlerinden misafir gelen komsularimiza kokudan mahcup olurduk. Tayyip Erdogan geldi, koku gitti. Evde hanimlar küvetlere ve legenlere su doldururdu. Sular tankerlerden gelirdi. Bunlar hep bizim hayatimiza dokunan isler. Edirnekapi ve Topkapi’dan otobüse binip en az yarim saat Edirnekapi kavsaginda kalirdik. Tayyip Erdogan gelince orada çalismalar basladi.

Ben minibüste giderken vatandaslar çalismalarin 5-6 yil sürecegini söylüyordu ama 3 ay sonra bitti. Yapilan alt geçitle yarim saat durdugumuz kavsakta beklemeden geçtik. Biz bu milletin askeriyiz. Hiçbir seyden ürkmedik. Hiçbir sey bizi korkutmadi. Çünkü bizim basimizda güçlü bir dünya liderimiz var. Bu seçim bizim degil Balkanlar’in, Orta Dogu’nun, Orta Asya’nin seçimidir ”dedi.

Kastamonu Küre Dernekler Federasyonu’nda bayramlasma programina katildiktan sonra da bir konusma gerçeklestiren Bakan Soylu, “Iktidara gelince Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’deki askeri operasyonlarimizi sonlandiracaklar. Daha sonra PKK ve PYD o bölgeyi alacak. Türkiye uçma noktasindadir. Dünyada ekonomik dalgalanmalar var. Onlar patinaja devam ederken, Tayyip Erdogan firsat bulup Türkiye’yi büyütüp, güçlendirip, kuvvetlendirecek. Sizden bir tek sey istiyorum. Tayyip Erdogan’a öyle güçlü destek verin ki Amerika’dan sesi duyulsun. Hem bayraminiz hem de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminiz kutlu olsun" seklinde konustu.

Kaynak: İHA