Faciadan Dönüldü, Otobüs Duragina Çarpmasina Ramak Kaldi Açiklamasi 3 Yarali

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Oto Sanayi Sitesi karsisinda D-100 karayolunda hizli oldugu iddia edilen otomobil direksiyon hakimiyetini kaybederek otobüs duragina yakin bir noktada önce üst geçit merdivenlerine ardindan da kaldirima çarpti. Araç içerisinde bulunan 3 kisi yaralandi.

Faciadan Dönüldü, Otobüs Duragina Çarpmasina Ramak Kaldi Açiklamasi 3 Yarali
Kaza, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Gebze Oto Sanayi Sitesi mevkiinde D-100 karayolu Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, D-100’de seyreden E.M. idaresindeki 06 DPK 179 plakali otomobil, Gebze Ahmet Yasin Baskaya üstgeçidinin bulundugu mevkide yan yola girdi. Hizli araç kullandigi iddia edilen E.M. yan yolda bulunan otobüs duragina yakin bir noktada direksiyon hakimiyetini kaybetti. Direksiyon hakimiyeti kaybolan otomobil, E.M’nin kontrolünden çikarak önce üstgeçit merdivenlerine ardindan da kaldirima çarpti. Araç çarpmanin etkisiyle karsi kaldirima savruldu. Sürücü E.M. ve yaninda yolcu konumunda bulunan B.U. ve E.D yaralandi. Çevredekilerin ihbari üzerine bölgeye saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahalesi yapilan yaralilar Gebze Medikal Hastanesi’ne kaldirildi. Sürücü E.M’nin durumun agir oldugu, B.U ve E.D’nin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Kazaya sahit olan H.B., “Araç süratliydi. Duraga yanasmaya çalisti. Önce üst geçidin merdivenlerine çarpti ardindan savruldu orta kaldirima çarpti. Hafif bir sürati vardi arabanin 3 tane yarali genç vardi” dedi.

Kazayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA