Bayrakli Ve Buca'da 23 Nisan Coskusu

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini hafta boyunca 14 farkli mahallede, onlarca eglenceli etkinlikle kutlayan Bayrakli Belediyesi, 23 Nisan’i Bayrakli sahilde sölene dönüstürdü. Buca Belediyesi’nin düzenledigi 23 Nisan Çocuk Senliginde ise minikler, gün boyunca doyasiya eglenme firsati buldu.

Bayrakli Ve Buca'da 23 Nisan Coskusu
Bayrakli Belediyesi iki hafta boyunca süren çesitli etkinliklerle 23 Nisan’i binlerce çocugun katilimiyla kutladi. Etkinliklerin finali Bayrakli sahilindeki görkemli kutlama törenle yapildi. Etkinlige Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, esi Aylin Sandal, oglu Yagiz Sandal, CHP Bayrakli Ilçe Baskani Didem Gültekin, meclis üyeleri, muhtarlar ve 5 bine yakin çocuk ile aileleri katildi.

7’den 70’e tüm ilçe sakinlerinin gün boyunca eglendigi etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Kutlama programi çerçevesinde halk oyunlari, jimnastik, bale, jonglör, sihirbaz ve çesitli sahne gösterileri ile koro çocuklara eglenceli anlar yasatti. Sportif etkinliklerde ise halat çekme, çuval, penalti ve basketbol atislari ile survivor yarislari düzenlendi.

Turnuvalarda basarili olanlara madalya ve kupa hediye edildi. Ayrica soguk heykeller, çizgi film kahramanlarindan olusan maskotlar, sisme oyun alanlari da çocuklarla bulustu. Çocuklara ve ailelerine bayraklar ve çesitli ikramliklar da dagitildi. Etkinlikler çerçevesinde sef Ugur Sayin Batur’un yönetimindeki Bayrakli Belediyesi Çocuk Korosu da ilk konseriyle begeni kazandi.

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Çocuklar bizim gelecegimiz. 23 Nisan 1920’de egemenlik kayitsiz ve sartsiz millete verildi.

Aganin, pasanin milleti yönettigi degil; milletin kendi iradesiyle yönetime el attigi gündür bugün. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, egemenligimizi çocuklara armagan etti çünkü çocuklarimiz ülkemizin, gelecegimizin ve cumhuriyetimizin de teminatidir. Çagdas, uygar dünyaya inanan vatandaslar olarak gelecegimiz, çocuklarimiz, gençlerimiz için daha aydinlik yarinlar olacak. Kimsenin kimseden farki yok. Inancindan, siyasal kimligi veya görüsünden dolayi hiçbirimizin birbirinden bir üstünlügü yok. Bu ülkenin bagimsizligindan, bölünmezliginden, bayragimizdan ve Atatürk ilkelerinden asla geri adim atmayacagiz. Bunun için söz veriyor musunuz” dedi.

Çocuklar da hep bir agizdan ‘Söz’ diye yanit verdi.

Buca Belediyesi Çocuk Senligine yogun ilgi

Buca’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami çerçevesinde hafta boyunca pek çok etkinlik hayata geçirilecek. Etkinliklerin ilki bugün Hasanaga Bahçesinde birbirinden renkli gösterilerle basladi.

Senlige katilan çocuklar, etkinlik alaninda açilan oyun parkurlarina büyük ilgi gösterirken; kurulan sahnede gün boyu dans edip, sarkilar söyleme firsati buldu.

Organizasyonun en etkili anlari ise sihirbazin sahne aldigi anlar oldu. Sihirbazi merakla izleyen çocuklar, güzel hatiralarla etkinlik alanindan ayrildi.

Buca Belediyesinden yapilan açiklamada, etkinliklerin 24 Nisan Pazartesi günü Hasanaga Bahçesinde ayni heyecanla sürecegi belirtildi. Pazartesi günü yapilacak etkinliklere Buca Belediyesi’nin erken çocukluk egitiminde firsat esitligi olusturmak amaciyla hizmete açtigi yari zamanli ücretsiz okul öncesi egitim merkezlerindeki ögrenciler de katilim saglayacak. Çocuklar ögretmenleri esliginde 23 Nisan sebebi ile hazirladiklari gösterileri sunacaklar.
Kaynak: İHA