Bakan Akar Açiklamasi 'Otobüsün Ön Tarafina PKK'lilar Binmis, YPG'liler Binmis, Ortasinda HDP Var'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, "Daha önce bizimle yürüyen, bizimle beraber, bizim gibi düsünenler vardi fakat onlar simdi baska yerlere gittiler. Teröristler, elebaslari bir sekilde bir partiyi motive ediyor, yönlendiriyor. Onlara etki ediyor, onlara dediklerini yaptiriyor. O parti de ittifaki etkiliyor. Onlarin basina gidiyor. Otobüsün ön tarafina PKK’lilar binmis, YPG’liler binmis. Ortasinda HDP var. Arkasinda Millet Ittifaki var. Hepsi ayni otobüste" dedi.

Bakan Akar Açiklamasi 'Otobüsün Ön Tarafina PKK'lilar Binmis, YPG'liler Binmis, Ortasinda HDP Var'
Sakarya’da, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla, Akyazi Recep Tayyip Erdogan Spor Kompleksi’nin açilis töreni yapildi. Törende konusan Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, büyük ve güçlü Türkiye için çalisirken, kendilerine engel olmaya çalisildigina dikkat çekerek, "Ülkemizin gelecegine, bekasina, güvenligine birtakim tedbirler koyuyorlar. Bunlarin basinda PKK geliyor. Mehmetçigin karsisinda PKK duramiyor. Kazdiklari çukurlara gömdük, gömmeye devam ediyoruz. Bunlarin arkasinda kim olursa olsun, bunlari kim desteklerse desteklesin dün de bugün de gömecegiz. Evelallah" dedi.



"Bunlar, terörist elebasini tahliye edecekler"

85 milyon vatandasi terörden kurtarmakta kararli olduklarini ifade eden Bakan Akar, "Kimse engelleyemeyecek. Onlara ister helikopter, silah, mühimmat versinler, bunlarin hiçbirinin kiymeti harbiyesi yok. Mehmetçigin nefesi enselerinde. Bunu Allah’in izniyle sizlerin sevgisi, güveni ve duasiyla bitirecegiz. Bunda kararliyiz. Ölürsek sehit, kalirsak gazi. Durmak yok ancak bu 14 Mayis önemli. 14 Mayis’ta zihniyet meselesi var. Bazilari bizim sehitlerimizin kanlariyla, gazilerimizin emegiyle aldigimiz kazanimlardan vazgeçmek istiyorlar. Müsaade edecek miyiz? Bu önemli. Bunlar terörist elebasini tahliye edecekler. Bunlar teröristlere cesaret verecekler. Silahli Kuvvetleri Irak’tan çekmek istiyorlar, Suriye’den çekmek istiyorlar. Her sey basa dönecek. Buna müsaade etmeyeceksiniz. Allah’in izniyle arkadaslarim 14 Mayis’ta da yapilmasi gereken ne varsa bunu milletimiz yapacak. Buna inaniyoruz" ifadelerini kullandi.

"Otobüsün ön tarafina PKK’lilar, YPG’liler binmis"

Bakan Akar, sözlerini söyle sürdürdü:

"Cumhurbaskanligimizin liderliginde, savunma sanayi konusunda, Mehmetçigin elini güçlendirmek için gece gündüz demeden savunma sanayi çalisiyor. Biraz önce biz TCG Anadolu seyri yaptik. Sayin Cumhurbaskanimizi selamladik. Milletimiz için gurur, büyük bir heyecan kaynagiydi. Arkadaslar, Silahli Kuvvetlerimize, ordumuza güvenin. Mehmetçik gerekeni yapiyor. Sag olun, var olun. Daha önce bizimle beraber yürüyen, bizimle beraber, bizim gibi düsünenler vardi fakat onlar simdi baska yerlere gittiler. Teröristler, teröristlerin elebaslari bir sekilde bir partiyi motive ediyor, yönlendiriyor, onlara etki ediyor, onlara dediklerini yaptiriyor. O parti de ittifaki etkiliyor. Onlarin basina gidiyor. Otobüsün ön tarafina PKK’lilar binmis, YPG’liler binmis. Ortasinda HDP var. Arkasinda Millet Ittifaki var. Hepsi ayni otobüste. Daha önce bizimle beraber yürüyen, bizim gibi düsünen, bizim gibi anlayis içinde olanlarin gittikleri yerlere bakin. Bir koltuk için deger mi? Ve maalesef bunlar bu yolda gidiyorlar."

"Su anda 21 sehir hastanesine sahibiz"

Saglik Bakani Fahrettin Koca ise, "Sakaryali kardeslerim, neden Cumhurbaskanini bir kez daha seçmeliyiz? Bu konunun cevabini sadece saglik alanina bakarak da cevap verebiliriz. Insanligin kabusu olan bir salgin dönemi yasadik. Bu salginda dünya saglik sistemleri çöktü. Türkiye salgina karsi basarili bir sinav verdi. Eger Sayin Cumhurbaskanimizin, ’En büyük hayalim’ dedigi sehir hastaneleri olmasaydi, bizde çaresiz kalacaktik. Herhangi bir vatandasimiz için sehir hastanesi ne anlama geliyor? Sehir hastanesi bir hastayi ikinci bir hastaneye muhtaç etmeyecek hastane demek. Tedavisi için neye ihtiyaç varsa en gelismis cihazindan, en ileri uzmanina kadar hepsi orada. Ayni zamanda, egitim ve arastirma hastaneleri de olan sehir hastanelerinin imkanlarina çok az tip fakültesi hastanesi sahip. Biliyor musunuz? Bu sehir hastaneleri yapilirken bazilari ’israf’ diye israrla karsi çiktilar. Suanda 21 sehir hastanesine sahibiz. Milletimizin hizmetine sunacagimiz 14 sehir hastanemizin insasi devam ediyor. Sehrinizin gururu olacak Sakarya Sehir Hastanemiz bunlardan biri. Gelecek yil neredeyse 30 büyüksehrimizin her biri sehir hastanelerine kavusmus olacak. Biz memleketi saglik ve sihhat yolu yapmak için çalisiyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA