MHP Lideri Bahçeli Açiklamasi '14 Mayis Seçimleri Selçuklu'nun Çift Basli Kartalina Benzer'

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, 14 Mayis seçimlerinde gerçeklesecek cumhurbaskani ve milletvekili seçimlerini Selçuklu Devleti’nin bayraginda yer alan çift basli kartala benzeterek, "Daha büyük yürüyüsü baslatmak için çift basli kartali harekete geçirmelisiniz" dedi.

Gaziantep’in Nurdagi ilçesi Beleren kirsal mahallesinde gerçeklesen "Gaziantep Nurdagi Belpinar ve Mesthüyük Köyleri, Kahramanmaras Türkoglu Özbek Köyü Köy Evleri" açilis ve anahtar teslim törenine MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile birlikte katildi.

Bahçeli konusmasinda, “6 Subat gününden bugüne 76 gün geçti. 2 ay 16 gün demektir. Böyle bir süre içerisinde büyük bir felaketin acilarini yasayarak, bugünlere eristik. 50 bine askin sehidimiz, yüz bine askin yaralimiz oldu. Bütün sehitlerimize Cenab-i Hak’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyorum” dedi.



“14 Mayis’ta Recep Tayyip Erdogan açik ara farkla cumhurbaskani olmalidir”

“6’li masanin ilk toplantisini 12 Subat 2022 son toplantisini 6 Mart 2023 yani 12 ay 21 gün sonra baska deyisle 387 gün sonra 13 toplanti yaparak, güç bela bir cumhurbaskani adayi belirleyebildi” ifadelerini kullanan Bahçeli, “Bu kadar süre içerisinde altili masa, altinda yedincisi, onun ötesinde PKK’si, Kandil’i, Avrupa kitasi, emperyalist güçler bütün destegi ile Türkiye’de bir sistemin degisikligini arzulayarak, televizyonlari acimasizca kullandilar. Yalan, iftira ile her seyi istismara yöneldiler. Ardindan da Türkiye’nin yönetimine talip olmaya çalistilar. 13 defa toplanacaksin, 387 gün masada istedigini yiyeceksin, saatlerce o masada toplantilar yapacaksin, kamuoyuna çikip yalan yanlis bilgilerle algilama yöntemini kullanacaksin. Ancak 6 Mart’ta cumhurbaskani adayini belirleyeceksin. Hesap sudur. 13 defa toplaniyorsun 387 gündür aday belirleyemiyorsun. Sunu hepinizin bilmesini istiyorum. Degerli Gaziantepliler, 6 Subat’tan 22 Nisan’a, 76 gün içerisinde 2 ay 16 gün sonra, asrin felaketinin sehitlerimiz topragina verildi.

Yaralilarimiz hastanelere gönderildi. Enkazlar kaldirildi, beslenme ve barinma ihtiyaci saglandi. Bir yandan çadirlar, öbür yandan konteynerler, öbür yandan her türlü güvenlik temin edilerek, Türkiye’nin ayaga kalkmasi, milletin umutla gelecege bakmasi için her türlü fedakarlik ortaya koydu. Bu Cumhurbaskanligi Hükümet Sisteminin 24 Haziran Seçimlerinden sonra hayata geçirildigi 9 Temmuz’da cumhurbaskanimiz, ülke yönetiminin lideri konumuna gelmesi, çaliskan dirayetli bir kadro ile önce yanginlar, sel felaketler, sonra depremler, 6 Subattin itibaren çok büyük bir deprem felaketini omuzlayip, buraya gelmistir. Tüm Gazianteplilerin hangi partiden olursaniz olun bugüne kadar nereyi düsünürseniz düsünün ama gerçekleri görmemezlikten gelemezsiniz. Sizi böyle bir asrin felaketinde tekrar ayaga kaldiran, morali yükselten, beslenme barinma ihtiyacini karsilayan, gelecek Türkiye’sinin güler yüzlü olmasina bugünden temeller atan bir Cumhur Ittifakini yarida birakamazsiniz. Rüzgar estirdigi rüzgari durduramazsiniz. 2 ay 16 günde bu büyük fedakârligi ortaya koyan Cumhurbaskanligi Hükümet Sisteminin lideri Recep Tayyip Erdogan’in görevinin devami birinci asli göreviniz olmalidir. Yani 14 Mayis’ta Recep Tayyip Erdogan açik ara farkla cumhurbaskani olmalidir” dedi.



“14 Mayis çift basli bir Selçuklu kartalina benzer”

“Bu farkla beraber, mecliste her türlü reformu sürdürebilecek bir sayisal çogunlugu da beraberinde getirmelidir. 14 Mayis çift basli bir Selçuklu kartalina benzer, biri cumhurbaskani, birisi TBMM” diyen Bahçeli sunlari kaydetti:

“O sebepten dolayi 387 günden beri aday belirleyemeyen aday belirlendikten sonra da yalan yanlis seyahatlerle milleti aldatan bu ülkeye verecegi bir sey olmayana, 2 ay 16 günde nelerin yapildigini nasil gördügünüzü her gelene anlatin. Cumhurbaskanligi hükümet sisteminin ikinci dönemini mutlak suretiyle hayata geçiren Anadolu Gemisi, FILYOS Gaz Üretimi, Togg arabasi, köprüler, yollar ve bundan sonra da daha büyük bir yürüyüsü baslatmak için çift basli kartali harekete geçirmelisiniz. Ya cumhurbaskani ya meclis. ikisi beraber bu Anadolu’daki devleti kurandir. Bu zaferi hep beraber tatmaliyiz. Simdi bakiyorsunuz burada 14 ev sözü verilmis. 2 ay içerisinde çadir, konteynir ve her türlü ihtiyaç karsilaniyor. Öbür taraftan da kalkinmayi köyden baslatarak, köy evlerini veriyor. Bunda da bir ad vermeniz lazim, bu 14 ev 14 Mayis’taki zaferle iliskilendirildigi için bugünkü evlere zafer evleri demelisiniz."
Kaynak: İHA