Tunus'ta Ennahda Hareketi Lideri Gannusi Tutuklandi

Tunus’ta Ennahda Hareketi lideri Rasid El-Gannusi, 48 saatlik gözalti süresinin ardindan tutuklandi.

Tunus'ta Ennahda Hareketi Lideri Gannusi Tutuklandi
Tunus’ta Ennahda Hareketi lideri ve eski Meclis Baskani Rasid El-Gannusi, güvenlik güçleri tarafindan evine baskin düzenlenmesinin ardindan gözaltina alinmisti. Gannusi, 48 saatlik gözalti süresinin ardindan Tunus Asliye Mahkemesi tarafindan bu sabah saatlerinde tutuklandi. Nahda Hareketine mensup Tunuslu avukat Habib Ben Sidhom sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Gannusi ve 11 Ennahda üyesinin "devlet güvenligine karsi komplo" suçlamasiyla yargilandiklarini bildirirken, Ennahda yetkilileri Muhammed el-Kumani ve Belkacem Hassan ile 6 Ennahda üyesinin sorgulanmalarin ardindan tutuksuz yargilanmalarina karar verildigini söyledi.



Gannusi’nin gözaltina alinmasinin ardindan Ennahda’nin ülkedeki tüm ofisleri kapatilmisti. Ennahda Hareketi’nden yapilan açiklamada, Gannusi’nin gözaltina alinmasi "tehlikeli bir gelisme" olarak nitelendirilmis, "muhalefetteki siyasi aktivistlerin küfürleri"ne son vermesi ve Gannusi’nin derhal serbest birakilmasi çagrisinda bulunulmustu.

Öte yandan, Tunus özel radyosu Mosaiqu FM tarafindan yapilan haberde, Gannusi’nin Ulusal Kurtulus Cephesi liderleriyle yaptigi bir konusmanin video kaydinin sizdirilmasi sonucu sorgulanmak üzere gözaltina alindigi bildirilmisti.
Kaynak: İHA