Hasta Nakil Ambulanslari Ve Engelsiz Taksi, Bayramda Da Görev Basinda

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin hasta nakil ambulansi ve engelsiz taksi hizmeti, Ramazan Bayrami’nda da vatandaslarin hizmetinde olacak.

Hasta Nakil Ambulanslari Ve Engelsiz Taksi, Bayramda Da Görev Basinda
Kocaeli Büyüksehir Belediyesine bagli Hasta Nakil Ambulans Birimi yilin 365 günü 7/24 vatandasin hizmetinde. Kocaeli’de ikamet eden, durumu acil olmayan, nakil esnasinda müdahale gerektirmeyen yatalak veya cihaz destekli hastalara yönelik sunulan nakil hizmetinden ocak ayindan bu yana tasinan hasta sayisi 12 bin 285 bin olurken, il disina 316 hasta nakil edildi. Trafik kazasi, yerinde müdahale, degerlendirme ek görevler ile birlikte 4 ay süresince toplam 12 bin 999 kisiye hizmet verildi.

Hasta nakil ambulanslari Ramazan Bayrami’nda da vatandaslar için görev basinda olacak.

Engelsiz taksi de görev basinda

Kocaeli Büyüksehir Belediyesinin engelli vatandaslarin ulasimlarini saglamak maksadiyla hizmete aldigi engelsiz taksi de Ramazan Bayrami’nda görev basinda olacak. Engelsiz taksi ile saglik sorunu yasayanlari hastaneye, böbrek yetmezligi olanlari diyaliz merkezine, fizik tedavi merkezine, okula, dershaneye, alisveris merkezine, sosyal ve kültürel etkinliklere götürülüp tekrardan evlerine birakiliyor. Akülü tekerlekli sandalye kullanan bir yolcu ve bir refakatçi kapasiteli 6 adet hafif ticari araç, 13 oturma kapasiteli 5 tekerlekli sandalye tasima kapasiteli 1 otobüs, tüm engel gruplari için 16 kisilik 1 minibüs, 1 binek araç ve 6 refakatçi kapasitesi bulunan 9 özel tasarim kaldirma mekanizmasi bulunan araçlarla hizmet veriliyor.
Kaynak: İHA