Cumhurbaskani Erdogan'dan Ramazan Bayrami Mesaji

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, sosyal medya hesaplarindan vatandaslarin Ramazan Bayrami’ni kutladi. Erdogan, “Asrin felaketinin yaralarini devlet millet, el ele, omuz omuza vererek asrin dayanismasiyla sariyoruz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Ramazan Bayrami Mesaji
Cumhurbaskani Erdogan, “Aziz milletim degerli kardeslerim sizleri kalbi duygularimla, muhabbetle selamliyorum. Mübarek Ramazan Bayrami’nizi cani gönülden tebrik ediyorum. Basi rahmet, ortasi magfiret, sonu ebedi azaptan kurtulus olan bir Ramazan-i Serif’i daha geride biraktik. Rabbime bizleri saglikla, afiyetle ve sevdiklerimizle birlikte bir bayrama daha ulastirdigi için hamd ediyorum. Bu sene 6 Subat depremlerinde yitirdigimiz canlarin acisi sebebiyle Ramazan Ayi’ni buruk karsiladik, buruk geçirdik. Depremlerde ve sellerde vefat eden 50 bini askin insanimizin her birine bir kez daha Allahtan rahmet, yakinlarina sabir diliyorum. Milletçe hepimizin bir kez daha basi sag olsun. Inancimiza göre depremlerde, sellerde, yanginlarda ve insan iradesini asan afetlerde vefat edenler hükmen sehit sayilir. Depremlerde hayatini kaybeden kardeslerimizin de ahirette aziz sehitlerimizle beraber hasr olacaklarina inaniyoruz. Rahmet, bereket ve yardimlasma ayi olan Ramazan’in manevi ikliminin en güzel sekilde teneffüs etmek için hep birlikte gayret gösterdik” dedi.



“Asrin felaketinin yaralarini devlet millet, el ele, omuz omuza vererek asrin dayanismasiyla sariyoruz”

Erdogan, “ Bu mübarek günlerde özellikle depremzedelerimizi yalniz birakmadik. Ne seçim gündemini ne diger devlet islerinin ne de günlük hayatin mesgalelerinin deprem bölgesine unutturmasina izin verdik. Depremin vurdugu illerimizin yeniden ziyaret etmek suretiyle hem afetzedelerimizin acisini bir kez daha paylastik hem yürütülen faaliyetleri yerinde gördük hem de deprem konutlarimizin temel atma törenlerini gerçeklestirdik. Devletimiz ilgili tüm kurumlariyla belediyelerimiz tüm kapasiteleriyle sivil toplum kuruluslarimiz tüm imkanlariyla ve gönüllüleri ile sahadalar. Asrin felaketinin yaralarini devlet millet, el ele, omuz omuza vererek asrin dayanismasiyla sariyoruz. Bugün itibari ile enkazlarin çok büyük bir bölümü kalkti. 100 bini askin deprem konutu ve köy evinin insa süreci basladi.

Bunlardan yaklasik 50 bininde bir fiil temeli atildi. Enkazlar kalkip yerini yeni insaatlar aldikça deprem bölgesinde umutlar daha da güçleniyor" dedi.



“143 bini köy evi olmak üzere toplam 650 bin yeni yuva yapmayi planliyoruz. Bunlardan 319 bini bir yil içinde hak sahiplerine teslim edecegiz”

Depremin izleri silindikçe bölgede hayat yavas yavas normal ritmine dönüyor. Afette ve yikila yakinini kaybeden kurulu düzeni bozulan kardeslerimiz bu çalismalari gördükçe hayata yeniden baslama cesareti buluyor bayramdan sonra deprem illerimiz dahil okullarin açilmasiyla birlikte bölgeye geri dönüslerin daha da hizlanacagina inaniyoruz kayiplarimizi geri getiremesek de depremzede kardeslerimizi bir an önce yeni yuvalarini kavusturmakta kararliyiz deprem bölgesinde 507 bin konut ve 143 bini köy evi olmak üzere toplam 650 bin yeni yuva yapmayi planliyoruz. Bunlardan 319 bini bir yil içinde hak sahiplerine teslim edecegiz. Allahin izniyle 14 Mayis seçimlerini milletimizin destegiyle tamamladiktan sonra deprem bölgesinin imar ve ihyasinin kesintisiz sürmesini saglayacagiz. Gençlerimiz basta olmak üzere 85 milyonun tüm fertlerinden bu kutlu ve zorlu mücadelede yanimizda olmalarini bekliyoruz. Sadece son birkaç ayda yasananlar isiginda milletimizin dogruya dogru diyerek yine en isabetli karar vereceginden süphe etmiyoruz. Milletimizin tavrinin bir kez daha hamaset yerine icraat, laf yerine eser istismar yerine hizmet siyasetinden yana olacagina inaniyoruz. Türkiye yüzyili vizyonumuza sahip çikan bizlere dualariyla destek veren tüm vatandaslarima simdiden tesekkür ediyorum. Bayraminiz mübarek, gönülleriniz sen umutlariniz diri geleceginiz aydinlik olsun kalin saglicakla” dedi.

Kaynak: İHA