Bayburt'ta Ramazan Bayrami Hareketliligi

Ramazan bayramina bir gün kala Bayburt’ta vatandaslar magazalarin, marketlerin, bankalarin ve tatlicilarin yolunu tutarak bayram hazirliklarini yapiyorlar.

Bayburt'ta Ramazan Bayrami Hareketliligi
Tezgahlarda yerini alan sekerlere, çikolatalara ve tatlilara, kuruyemislere yogun ilgi gösteren vatandaslar, bayram hazirligi telaslarini bir an önce tamamlama gayreti içerisinde bulunarak iftara kadar alisverislerini sürdürüyorlar. Bununla birlikte vatandaslar hesaplarina yatan bayram ikramiyelerini alabilmek için ise bankamatik önlerinde uzun kuyruklar olusturdular.

Bayram günlerinin vazgeçilmez lezzeti olan Bayburt’a özgü tatli çorba yapmak için markete malzeme almaya gelen Ayse Köse isimli vatandas, "Tatli çorbamiz bayramin olmazsa olmaz lezzetlerinden biridir. Nasil ki bayramlarda baklava, börek, bayram yemegi yapiyorsak bayramda muhakkak tatli çorbamizi yapariz, Bayburt’ta tatli çorba bayram sofralarinin aranan lezzetidir. Markete kurutulmus incir, erik, üzüm, kayisi almaya geldim. Kusburnuyu bir güzel kaynatarak içerisine bu meyveleri atiyoruz en son yine üzerine findik dökerek soguk bir sekilde tüketiyoruz. Tatli çorba malzemelerini aldiktan sonra bayram sekeri alacagim ve alisverisimi tamamlayacagim. Bayburt’ta Ramazan da bayram da çok güzel geçiyor, keyifli bir sekilde alisverisimizi yapiyoruz" dedi.

Bayram sekerlerine ilginin yogun oldugunu kaydeden market esnafindan Emrah Isasir, sekerlerin bir hafta içerisinde neredeyse bittigini söyleyerek, "Bayburt’ta gerçekten bayram bir baska oluyor. Bayram havasini iliklerinize kadar hissedebiliyorsunuz. Bayram hazirligi Bayburt’ta son güne pek birakilmaz, bir haftadir yogun bir sekilde çalisiyoruz. Sekerlere, çikolatalara, kolonyalara ilgi yogun. Seker fiyatlari 60 liradan basliyor 200 liraya kadar çikiyor. Her bütçeye uygun sekerlerimiz var, kimse eli bos dönmüyor" diyerek konustu.

Kaynak: İHA