Afyonkarahisar, Denizli Ve Usak'ta Bayram Boyunca Hava Nasil Olacak?

Meteoroloji Afyonkarahisar 5. Bölge Müdür Yardimcisi Hasan Cevher, Arife gününden baslayarak Afyonkarahisar, Denizli ve Usak’ta bayram boyunca yagisli bir hava beklendigini ayni zamanda sicakliklarda da azalma olacagini ifade etti.

Afyonkarahisar, Denizli Ve Usak'ta Bayram Boyunca Hava Nasil Olacak?
Cevher, bayramdaki hava durumu ile ilgili açiklamalarda bulundu. Afyonkarahisar ve bölgesinin bayram boyunca yagisli havanin etkisi altinda olacagini ifade eden Cevher, “Afyonkarahisar’da Arife günü dâhil bayramin 1., 2. ve 3.’ncü günleri her gün yagis bekliyoruz. Bayram boyunca günesi daha az görecegimiz çok bulutlu özellikle ögleden sonra ikindi saatlerinde ve aksam saatlerinde daha kuvvetli olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagislari bekliyoruz. Yagislar hayati tehlike gerektirecek seyler degil ancak yer yer lokal olarak biraz daha kuvvetli yagislar alabiliriz. Sicakliga baktigimizda halen mevsim normallerini üzerinde seyrediyor sicakliklar bu durum Arife gününden itibaren degiserek mevsim normallere dogru sicakliklarin düsecegini tahmin ediyoruz” dedi.



Sicakliklarda hissedilir derecede azalacak

Yagislarla birlikte sicakliklarindan azalacagini özellikle Afyonkarahisar ve Usakta geceleri termometrelerin 5 derece seviyelerine inecegini dile getiren Cevher açiklamalarini söyle sürdürdü:

“En yüksek sicakliklara baktigimizda Afyonkarahisar’da en yüksek 15-16 derece, Denizli’de 22-23 derece, Usak’ta ise 17-18 derece bekliyoruz. Gece en düsük sicakliklara baktigimizdaysa Afyonkarahisar’da 4-5, Denizli’de 9-10 ve Usakta 5-6 derece bekliyoruz. Bu periyot dönemi bir rüzgar beklentimiz yok, yer yer orta kuvvetli bir yagis ve orta kuvvetli rüzgarlar bekliyoruz Güney yönlü.

Arife günü de dahil olmak üzere bayram boyu ilimizde ve bölgemizde yer yer lokal olarak saganak ve gök gürültülü saganak yagislar bekliyoruz. Bu yagislari da daha çok ikindi ve aksam saatlerinde bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA