Afyonkarahisar'da Gida Denetimleri Arife Günüde Sürdü

Afyonkarahisar Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri gida üretimi ve satisi yapan is yerlerine yönelik yaptigi denetimleri arife günü de sürdürdü.

Afyonkarahisar'da Gida Denetimleri Arife Günüde Sürdü
Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri bayram nedeniyle tüketimi artan gida ürünlerinde yapilan denetimlere hiz verdi. Gerçeklestirilen denetimlerle ilgili Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada ise su ifadelere yer verildi:

“Ülkemizde üretilen ve satisa sunulan gida maddelerinin güvenirliligine yönelik denetimler il bazinda hazirlanan aylik denetim programlari ile bakanligimizca ürün ve riskler bazinda hazirlanan yillik denetim programlari çerçevesinde Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yürütülmektedir.

Ramazan bayrami nedeniyle tüketimi artan unlu mamuller, tatli, seker ve sekerli mamuller üretim, satis yerleri ile gida satis ve toplu tüketim yerlerinin gidalarin ve hammaddelerin son tüketim tarihi, muhafaza kosullari ile etiket bilgileri Il Müdürlügü Gida Kontrol Görevlilerince resmi kontrol yapilarak denetimleri gerçeklestirilmektedir.”
Kaynak: İHA