Kayseri'nin Yeni Yollarina 1,5 Milyar TL'lik Yatirim

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 4 yillik baskanligi sürecinde Kayseri’de ulasilabilir bir kent olma vizyonuyla yaklasik 90 kilometrelik, yaklasik 1,5 milyar TL’lik yeni yol insa ederek ulasima ‘yol’ açti.

Kayseri'nin Yeni Yollarina 1,5 Milyar TL'lik Yatirim
Baskan Büyükkiliç, Kayseri’yi, her alanda oldugu gibi ulasim alaninda da daha iyi noktalara tasima hedefiyle 4 yildir projelerine devam ediyor. Bu alanda önemli projelere imza atan Büyükkiliç liderligindeki Büyüksehir Belediyesi, 4 yil içerisinde stratejik bölgelerde yeni yol projelerini hayata geçirdi. Kayseri’deki mevcut yollarin bakim, onarim ve genisletme çalismalarinin yani sira, ihtiyaçlar dogrultusunda yeri yollarin da insasini gerçeklestiren Baskan Büyükkiliç, 31 Mart 2019 yilinda basladigi Büyüksehir Belediye Baskanligi sürecinde, 4 yilda yüzlerce milyon TL degerinde 83,75 kilometre yeni yol insa ederek, ulasima katki sagladi. Kentte, 4 yil boyunca ulasimi saglamak, rahatlatmak, güvenli ve konforlu bir hale getirmek için sürekli olarak planlamalar yapan ve gereklilik ile ihtiyaçlar dogrultusunda projeler üreten Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç yönetimindeki Büyüksehir Belediyesi, söz konusu süreçte toplam 1 milyar 449 milyon 900 bin liralik yeni yol yatirimi ile Kayseri’yi ulasim alaninda ihya etti. Kayseri’nin dogusundan batisina, güneyinden kuzeyine kadar hemen her noktada ihtiyaç olan yeni yollari hizmete açan Baskan Büyükkiliç, bir kismi halen insa sürecinde olan yeni yol çalismalari söyle oldu:

“Erciyes Üniversitesi Anayurt Çikisi, Ildem D Konutlari Imar Yolu, Beydegirmeni Besi Bölgesi Yol Yapimi, Barbaros Mahallesi Kaldirim Caddesi, Oymaagaç 5096.Cadde (Kumsmall Avm Kuzeyi), Serbest Bölge Giris Yolu, Bekir Yildiz Bulvari 4.Etap (Sehir Hastanesi-Zafer Caddesi Arasi), Hulusi Akar Bulvarinin Viyadük Baglantisi, Bekir Yildiz Bulvari-Osman Kavuncu Bulvari Arasi Baglanti Yolu, Yakut Mahallesi Dünya Ticaret Merkezi ve Fuzuli Caddesi Arasi, Istasyon Caddesi-Seyyid Burhanettin Bulvari Yol Çalismasi, Kazim Karabekir Kentsel Dönüsüm Alani Yol Düzenlemesi, Millet Bahçesi Yani Erisim Yolu, Hacilar Hisarcik Arasi Yol Yapim ve Genisletme, Erkilet Hidirellez Yolu, Argincik Fevzioglu Mahallesi, Erenköy Mahallesi 1.Etap, Kuruköprü Mahallesinde Köprü ve Yol Yapimi, Beyazsehir Mahallesi Osman Özcan Caddesi, Mustafa Simsek Bulvari Devami, Prof. Dr. Aykut Özdarendeli Caddesi, Muhsin Yazicioglu Bulvari, Erenköy 2.3. Etap ve Sukünet Sokak, Esref Bitlis Bulvari, Argincik Eski Hal Önü Yol Çalismasi, Talas Rayli Sistem Güzergahi, Erkilet Osman Gazi Mahallesi 30 Metre Imar Yollari, Erkilet Ertugrul Gazi Mahallesi 30 Metre Imar Yollari ve Sivas Bulvari Kocasinan Bulvari Arasi Yol Çalismasi.”

Baskan Büyükkiliç, Kayseri’deki yeni yol insasinda 2022 yili içerisinde geride kalan 3 yildaki senelere kiyasla rekor bir artis gerçeklestirerek toplam 662 milyon 580 bin TL yatirim ile 30 bin 350 kilometrelik yeni yol yapti. Günün kosullarina ve standartlarina uygun, konforlu, güvenli yollar insa eden Büyükkiliç yönetimindeki Büyüksehir Belediyesi, 4 yil içerisinde söz konusu yeni yollarin neredeyse tamamini Kayserili vatandaslarin hizmetine sundu. Kayseri’deki 4 noktada ise büyük oranda tamamlanan yollarin insa çalismasi sürüyor.
Kaynak: İHA