Elazig'da 14 Asirlik Mukabele Gelenegini Genç Hafizlar Sürdürüyor
Ramazan ayinda gerçeklestirilen 14 asirlik mukabele gelenegi, genç hafizlar tarafindan sürdürülüyor.

Genç hafizlarin camiye ayri güzellik kattigini belirten Imam-i Azam Camisi Imam Hatibi Sinasi Bay, “14 asirdir devam eden hatmi serif (mukabele) okuyusu Peygamber Efendimiz döneminden bu döneme kadar gelmistir. Camimizde günde üç defa mukabele okunuyor. Allah, emegi geçen kardeslerimden razi olsun. Burada hafiz kardeslerimiz ezbere Kur’an-i Kerim okuyorlar. Bu manada hocalarini da takdir ediyoruz. Ramazan-i Serif’in Islam alemine hayirlar getirmesini niyaz ediyorum” dedi.
Arkadaslari ile birlikte gelenegi Ramazan ayi boyunca sürdüreceklerini dile getiren Hafiz Abdulkadir Ayvaz, “Iki yildir hafizim. Elazig Altinçevre Kuran Kursu’nda hafizlik yaptim. Elazig Haci Hulusi Yahyagil Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde okuyorum. 11 ayin sultani Ramazan-i Serif geldi. Biz arkadaslarimla birlikte her gün ögle namazinin ardindan burada mukabele okuyoruz. Yasli amcalarimiz, cemaat gelip bizi dinliyorlar. 4 arkadasiz, her birimiz 5’er sayfa okuyarak bir cüzü tamamliyoruz. Arkadaslarimla birlikte Ramazan ayini bu sekilde mukabelemizle birlikte tamamlayacagiz” diye konustu.
65 yasindaki Esat Aslan ise “Bu camide mukabele yapiliyor. Biz de o güzel çocuklarimizi dinlemek için gelip onlari takip ediyoruz. Allah, emegi geçenlerden razi olsun. Özellikle bu çocuklarimiz mukabelede bizi çok duygulandiriyor” seklinde konustu.
