Araçtaki Deprem Çantasi Hayat Kurtariyor

Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi vatandaslarin zorlu kosullarda araçlarina siginarak barinma gibi problemleri asmaya çalismasi dikkat çekti. Yasanabilecek benzer durumlar için araç sahiplerine önerilerde bulunan oto servis müdürü Oguz Avsaroglu, araçlarin periyodik bakimlarinin da aksatilmamasi gerektigini belirterek, “Bu depremde de yasadik ki araçlarimiza sigindik. O deprem çantasi en azindan bize bir 24 saat, 48 saat belki de daha fazla can suyu olabiliyor. Herkes aracinin bagajinda bir deprem çantasi bulundursun” dedi.

Araçtaki Deprem Çantasi Hayat Kurtariyor
Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta meydana gelen depremler Hatay kent merkezi ile birçok ilçede büyük yikima yol açti. Agir hasarli ya da enkazdan kurtulan vatandaslar ilk günlerde ortaya çikan barinma sorununu araçlarina siginarak asmaya çalisti. Zorlu hava sartlarinda araçlarinda barinma ihtiyacini gideren vatandaslar, yollardaki yikim nedeniyle yasanan lojistik sorunlar sonrasi beslenme ve hijyen gibi temel ihtiyaçlardan da yoksun kaldi. Böylesi durumlarin tekrar yasanmamasi amaciyla önerilerde bulunan Günay Otomotiv Servis Müdürü Oguz Avsaroglu, araçlarda mutlaka deprem çantasi bulunmasi gerektiginin altini çizdi. Avsaroglu, “Araçlarin bagajlarinda muayene esnasinda da kontrol edilir, bir ilk yardim çantasi olur. Benim tavsiyem artik herkes bagajinda bir deprem çantasi da bulundursun. Evden çikarken o esnada deprem çantasini yanimiza alamayabiliyoruz. Bu depremde de yasadik ki araçlarimiza sigindik. Evden çiktiktan sonra araçlarimiza girebildik. O deprem çantasi en azindan bize bir 24 saat, 48 saat belki de daha fazla can suyu olabiliyor. Herkes aracinin bagajinda bir deprem çantasi bulundursun. Araç bakimlarinin da düzenli periyotlarda yapilmasi böylesi konularda çok önem arz ediyor. Bunlari da aksatmadan, olumsuz sartlarla karsilasmadan araçlarin bakimlari düzenli olarak yaptirilmali” dedi.



“Allah bir daha böyle bir aci yasatmasin”

Depremden sonra servise gelerek hemen faaliyete basladiklarini söyleyen Avsaroglu, “Deprem felaketinin yasandigi ilk günden itibaren tam kapasite personelimiz için buradayiz. Dogdugumuz topraklarla ödesme zamanimiz. Deprem esnasinda ben Reyhanli ilçesindeydim. Evimizdeydik. Yasanan çok büyük bir felaket. Allah bir daha böyle bir aci yasatmasin. Depremden birkaç gün sonra ailemizle ilgili ikamet güvencesini sagladiktan sonra is yerlerimize geldik. Buralara sahip çikmak zorundayiz. Vatandaslarimizin araçlari da deprem sonrasinda içinde barinmalari konusu önem arz etti. Araçlarimiza sigindik. Bizim ikinci sirketimiz olan Günay Motorlu Araçlar Agir Vasita Grubumuz var. Sogutucu faaliyetleri veriyoruz. Orada da insanlara yardimci olmaya çalistik. Depremden sonra hemen buraya geldik. Depremden sonra tabi hasarli araçlar geldi. Onlarla ilgileniyoruz su an. Onun disinda bu bölgeye yardim getiren her türlü araçla ilgileniyoruz” ifadelerini kullandi.

‘Hatay’a geri dönün’ çagrisi

Sartlar ne kadar olumsuz olsa da deprem nedeniyle Hatay’i terk eden vatandaslari normallesme sürecinde yeniden Hatay’a dönmeye davet eden Avsaroglu, “Depremden sonra vatandaslar agirlikli araçlarina sigindi. Daha sonra çadir ve konteyner geldi. Araçlarda kalan vatandaslarla ilgili de elimizden geldigince destek olduk. Malum depremin ilk yasandigi günlerde hava sartlari olumsuzdu. O konuda da elimizden gelen destegi sagladik. Geçici bir barinma merkezi kurduk. Hem personelimize hem de disardan gelen vatandaslarimiz için istirakçilerimizle birlikte destek sagladik. Burada bin kisiye günlük sicak yemek dagittik. Halen daha yemek otobüsümüz burada. Ramazan boyunca da burada yemek faaliyetimizi sürdürüyoruz. Hatay için buradayiz. Buradan giden tüm hemserilerimizi de tekrardan kosullar zor olsa da bu zorluklari asarak buraya bekliyoruz. Yasamak için yasatmak zorundayiz. Dogdugumuz topraklarla da ödesme zamani” diye konustu.

Deprem sonrasinda Hatay’da hizmet veren tek oto servis olduklarini belirten Avsaroglu, “Su anda da deprem sonrasi Hatay’da tüm araçlara hizmet verebilen tek özel servis biziz. Su an faaliyetteyiz. Bu kapsamda bir tesisle tam kapasite hizmet vermekteyiz. Her kosulda destek olmaya haziriz. Onun için buradayiz” dedi.

Kaynak: İHA