Oklavalar Ramazan Tatlisi Ve Su Böregi Için Dönüyor

Ramazan Bayrami’na sayili günler kala Yozgat’ta bayramda ikram edilecek su böregi ve tatlilarin hazirligi devam ediyor.

Oklavalar Ramazan Tatlisi Ve Su Böregi Için Dönüyor
Yozgat’ta ramazan böregi ve tatlisinin zahmetinden kaçinan bazi vatandaslar, misafirlerine ikram etmek üzere imalathanelere siparislerini verdi. Bayramdan yaklasik 1 hafta önce siparisleri almaya baslayan isletmeler, gelen siparisler nedeniyle yilin en yogun günlerini yasiyor. Vatandaslarin tatli ve su böregi talebini karsilamak için çalisan isletmeler, siparisleri yetistirmek için büyük emek harciyor.

"Yogunlugumuz 1 hafta önce basladi"

Yozgat’ta uzun yillar esnaf olan tatli ve börek isletmecisi Çetin Çiçek bayram dolayisiyla son bir haftada is yogunlugu yasadiklarini söyleyerek, “Özellikle su böregi ve tatli yapiminda yogunlugumuz 1 hafta önce basladi.

Bayram için tatli ve börek yapma imkani olmayan vatandaslarimiz bize siparislerini veriyor. Biz de en son arife gününe siparislerini hazirlayip teslim ediyoruz. Tatli ve böreklerde kullandigimiz tereyagi, yumurta, yogurt hepsi dogal, organik ürünlerdir. Hijyenik ve güvenilir bir ortamda bu ürünleri üretiyoruz, vatandasin memnuniyetini aliyoruz. Onlarin da bayram dolayisiyla yogun talebi oldu. Bir tepsi tatlinin fiyati 275 lira, su böregi ise 200 liradan satisa sunuluyor” dedi.

Isletmede çalisan Elif Bulur da Ramazan Bayrami için tatli ve su böregi ürettiklerini söyleyerek, “Bayram telasimiz basladi.

Dün 35 tepsi börek yaptik, bugün daha fazla yapacagiz. Arife gününe siparisleri yetistirmek için çalisiyoruz. Burada aileme katki da bulunuyorum. Elektrik, su ve mutfak masrafimi karsiliyorum. Evin ihtiyaçlarini gideriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA