IYI Parti Genel Baskani Aksener Açiklamasi 'Basbakan Olacagim'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, “Oylarinizi vereceksiniz, birinci parti yapacaksiniz, ben de kimseyle pazarlik etmeden önce bu ucube sistem degisecek, sonra da basbakan olacagim” dedi.

IYI Parti Genel Baskani Aksener Açiklamasi 'Basbakan Olacagim'
Seçim çalismalarini sürdüren IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’la birlikte Sinop Iskele Meydani’nda halkla bulustu. Aksener ve Yavas’in 14 Mayis seçiminde Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu için oy istedigi miting, siddetli yagmur ve dolu yagisi altinda gerçeklesti.

Konusmasinda Sinop’un bir emekli sehri olduguna deginen Aksener, “Emekli maaslarinda diyelim ki 5 bin 500 lira alani 7 bin 500 lira yaptilar, güzel. Aslinda asgari ücret kadar olmaliydi ama 6 bin 500 lira alan da 7 bin 500 lira oldu. Biz iktidara gelir gelmez o aradaki farki da düzeltecegiz, birincisi bu. Ikincisi, 100 bin atanamayan ögretmenden 100 bin kisiyi hemen 1 ay içerisinde atayacagiz. 3600 ek göstergede ortaya çikan haksizligi giderecegiz, sözlesmeli olarak çalisanlarin, yapilan eksiklik nedeniyle kadrosuz kalanlarin tamaminin kadrosunu verecegiz. 2020 yilinda ve ondan önce soru çalinarak magdur olmus KPSS magdurlarinin magduriyetlerini giderecegiz ve Sinop’u hem bir turizm sehri, hem bir istihdam sehri hem de insanlarin mutlu oldugu bir sehir haline getirecegiz insallah hep beraber” diye konustu.

Millet Ittifaki Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu için oy isteyen Aksener, “Ben IYI Parti’ye de oy istiyorum, ayni zamanda Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani adayi olan Kiliçdaroglu’na da oy istiyorum. Biz bu ucube sistemi birlikte degistirmeliyiz. Oylarinizi vereceksiniz, birinci parti yapacaksiniz, ben de kimseyle pazarlik etmeden önce bu ucube sistem degisecek, sonra da basbakan olacagim” dedi.



Gençlere ‘sandiga gidin’ çagrisi yapti

Özellikle gençlere seslenen Aksener, her seferinde yaninda 2 arkadas getirme çagrisinda bulundu. “Sandiga mutlaka gideceksiniz. Bakin Millet Ittifaki’nda iki siyasi parti var, onu göreceksiniz. Basta Kiliçdaroglu’nu göreceksiniz, mührü oraya basacaksiniz. Sonra da CHP ile IYI Parti’yi göreceksiniz. Tabii CHP’ye oy verenler versinler, ama ben IYI Parti’ye de oy istiyorum. Dolayisiyla bu birlesme, birlese birlese kazanma halinin Türkiye’ye getirecegi refahi, hakça paylasimi, sosyal devlet anlayisini, firsat esitligini, egitimde, saglikta devletin öne geçip bu sosyal adaleti saglamasini” ifadelerini kullandi.

“Recep Bey’i de kurtaracagiz”

Konusmasinin sonunda Aksener, “Aslinda Recep Bey’i de kurtaracagiz. Çünkü bir haftada 36 imza atmak zorunda. Böyle bir imkan olabilir mi, onun için her sey yanlis. Onun için 5-10 maas alan danismanlar var. Adalet saglanacak ve hepsinden hesap sorulacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA