Depremzedeler Bayram Için Bolu'da Yaprak Sardi

Bolu’da Hattat Emin Barin Ögrenci Yurdu’nda kalan depremzede vatandaslarla Türk Kizilay’i Bolu subesi ve Insani Yardim Vakfi (IHH) Bolu subesi yaklasan Ramazan Bayrami için yaprak sarma etkinligi düzenledi.

Depremzedeler Bayram Için Bolu'da Yaprak Sardi
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler nedeniyle Bolu’da Hattat Emin Barin Ögrenci Yurdu’nda konaklayan depremzedeler, Türk Kizilay’i Bolu Subesi ve Insani Yardim Vakfi (IHH) Bolu subesinin düzenledigi yaprak sarma etkinligine katildi.

Etkinlige katilan depremzede kadinlar hamarat elleriyle, bayram için tepsi tepsi yaprak sardi.

“Gönüllere konmaya geldik”

Türk Kizilay Bolu Subesi Kadin Kollari Baskani Ünsal Toyran, “Söylemek istedigim acimiz bir, asimiz bir diyerek çiktigimiz bu yolumuzda Türk Kizilay Bolu Subesi olarak da tatlimizdan sonra dolmamizi sarip gönüllere konmaya yine geldik ellerimizde elimizin sevgimiz onlara geçsin istedik. Birligimiz beraberligimiz daim olsun istedik. Çok güzel daha yapacagiz etkinlikler de var bunun arkasinda insallah. Rabb’im saglik verirse gönüllere konmaya geldik” diye konustu.



“Biraz buruk bayram olacak”

Yurtta düzenlenen yaprak sarma etkinligine katilan depremzede Fatma Karaca, “Herkesten Allah razi olsun derim. Çok memnunuz. Bir kardes memleket olarak çok memnunuz. Çalisanlarin da. Hep hepsinde, disaridaki, içeridekinde Allah devletimize de zeval vermesin. Milletimize de ne diyeyim. Herkesten Allah razi olsun. Biraz öyle, biraz buruk bayram olacak. Biraz evdeymis gibi biraz arkadaslarla bulusunca neseleneyim. Biraz eski bayram aklina gelir vurup kaliyor. Sevdiklerin aklina geliyor öyle bir buruklasiyor” dedi.

Kaynak: İHA