(Düzeltme) Hatay'da Enkazlarin Gölgesinde Bayram Hazirligi

Kahramanmaras merkezli depremlerde binlerce is yerinin yikildigi Hatay’in Antakya ilçesinde bir yandan enkaz kaldirma çalismalari devam ederken, diger yandan da tarihi Uzun Çarsi’daki is yerlerini açabilen az sayida esnaf hem Ramazan Bayrami’na buruk giriyor hem de müsterilerini agirlayarak eski günlerin hasretini çekiyor.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat tarihinde meydana gelen ve asrin felaketi olarak adlandirilan depremlerden en çok etkilenen Hatay’in Antakya ilçesinde, vatandaslar Ramazan Bayrami’na buruk giriyor. Binlerce is yerinin yikildigi ilçede enkaz kaldirma çalismalari araliksiz sürerken, Kurtulus Caddesi’nde bulunan tarihi Uzun Çarsi’daki is yerlerini açabilen kisitli sayidaki esnaf, hem bayrama buruk giriyor hem de bayram günlerinin yani sira normal günler de yogunlugun yasandigi tarihi caddede müsterilerini agirliyor.

“Tekrardan kalkinacagiz”

Müsterilerine hizmet vermeye devam eden kisitli sayidaki isletmelerden süt ve süt ürünlerinin satildigi yöresel is yerinin sahibi Abdullah Güllaç (24), “Genellikle sehir disina çiktigi için insanlarimiz, yogun bir kargo siparisimiz var. Türkiye’nin her yerinde müsterilerimize kargolarini güvenlik bir sekilde hazirlayarak, birkaç günde kendilerine ulastiracagiz. Içimiz buruk ama Allah’tan gelen bir durum bu. Çalismaya basladik, tekrardan kalkinacagiz” dedi.

Hatay’in Ramazan’a özel tatlisi Küncülü Helva isletmecisi Sahap Fansa (37) ise “Felaketten sonra böyle olmasini beklemiyorduk. Hatayli olup da depremden dolayi il disina çikan müsterilerimiz bayramdan dolayi ariyorlar ve özellikle Kömbe, Ramazan Helvasi ve Helva Köpügü ürünlerimizin siparislerini hazirliyoruz. 3 gün süresince kargolari hazirlamak için çalisacagiz. Yarina kadar 300 kilo kadar siparisimizi hazirlayacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA