Tokat'tin Merkezine Yakisacak Projede Çalismalar Devam Ediyor

Belediye Baskani Eyüp Eroglu, yenileme çalismalarina devam edilen Hüdayi Sayibas Yer Alti Çarsisi projesi hakkinda açiklamada bulundu.

Tokat'tin Merkezine Yakisacak Projede Çalismalar Devam Ediyor
Tokat’ta 1986-87 yillarindan itibaren faaliyete geçen ve dönemin belediye baskanindan ismini alan Hüdayi Sayibas Yer Alti Çarsisinda çalismalar hiz kesmeden devam ediyor. Yil sonuna kadar çarsiyi hizmete açmak istediklerini belirten Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, “Tokat’imizin ticari anlamda can damarlarindan biri olan yer alti çarsisi, bir ticari merkez burasi. 1986 yilindan sonra bu yer alti çarsimiz ile ilgili herhangi bir çalisma yapilmamis, günümüze kadar da çarsi ayakta kalmisti. Bugüne baktigimizda fiziki sartlari ve fonksiyonelligi itibariyle bir takim yenilenmeler yapilmasina ihtiyaç olan bir alan haline gelmisti” ifadelerini kullandi.

"Tokat’in ticari anlamda can damarlarindan"

Bir projelerini daha hayata geçirmekten mutlu olduklarini belirten Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, “Söz verdik, yapiyoruz. Vermis oldugumuz sözleri bir bir tutmanin mutlulugunu yasiyoruz. Yer alti çarsimizin çalismalarina baslamis bulunmaktayiz. Tam ismiyle Hüdayi Sayibas Yer Alti Çarsimiz, dönemin belediye baskani Hüdayi Sayibas tarafindan yapilan, 1986-87 yillarindan itibaren faaliyete geçen, Tokat’imizin ticari anlamda can damarlarindan biri olan yer alti çarsisi, bir ticari merkez burasi. 1986 yilindan sonra bu yer alti çarsimiz ile ilgili herhangi bir çalisma yapilmamis, günümüze kadar da çarsi ayakta kalmisti. Bugüne baktigimizda fiziki sartlari ve fonksiyonelligi itibariyle bir takim yenilenmeler yapilmasina ihtiyaç olan bir alan haline gelmisti” dedi.

"Esnaflarimizdan gelen talepler neticesinde bir proje çalismasi baslatmistik"

Vatandaslardan gelen talepleri dinleyerek proje çalismasina basladiklarini belirten Baskan Eroglu “Degerli hemserilerim tarafindan gelen taleplerle, kendi gözlemlerimiz ve burada bulunan esnaflarimizdan gelen talepler neticesinde bir proje çalismasi baslatmistik. Geçtigimiz yilin sonunda proje çalismamizi bitirerek yapim ihalesine çiktik. Birkaç hafta önce yapilan ihalede, ihaleyi alan firma çalismalarini yapmaya basladi.

Yer alti çarsinin hem yer üstü bölgesinde meydan diye tabir ettigimiz alanda bir çalisma yapiyoruz, hem de yer altinda çarsimizin içerisinde de çalismalar yapiyoruz” dedi.

"Cazibe alani olarak hizmete sunacagiz"

Belediye Baskani Eyüp Eroglu, yapilan çalisma ile yer alti çarsisi ve üst bölümde yenilemeler yapilarak Tokat’in merkezine yakisacak bir çalismayi yil sonuna kadar tamamlamayi hedeflediklerini belirterek, “Çarsimiz 57 dükkandan mütesekkil bir yapi. Biz yapacagimiz çalisma ile buradaki dükkan sayisini 36 rakamina düsürecegiz. Küçük dükkanlari büyütüyoruz, orta büyüklükte dükkanlar yapiyoruz. Mevcut haliyle bazi dükkanlari da muhafaza ediyoruz. Caddeye yakin noktasindan yer alti çarsina girisler için yürüyen merdivenler projede yer aliyor. Yani vatandaslarimiz kaldirimda yürürken ayrica bir mesafe olmadan kaldirimin hemen yanindaki yürüyen merdivenlerle yer alti çarsisina giris yapabilecekler. Burada çarsiyi caddeye de entegre ederek bu sekilde hareketliligi artiracagiz. Yer alti çarsisinin ortasindaki bos alanda güzel bir peyzaj çalismasi ile oturma alanlari olusturarak hemserilerimiz için yeni bir cazibe alani olarak hizmete sunacagiz. Üst bölümde, meydan bölümünde yapacagimiz peyzaj çalismalari ile yine buraya yakisacak bir alan olusturmus olacagiz. Projemiz 400 günlük süreye bagli olan bir proje. Bizim hedefimiz en geç yil sonu itibariyle çarsimizi hizmete açmak. Bu rehabilitasyon çalismalarimizin, Tokat’imizin ticareti, bilhassa burada esnaflik yapan kardeslerimiz ve bütün hemserilerimiz için hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA