Beypazari'nin Emektar Marangozu 70 Yildir Meslegini Icra Ediyor

Beypazari’nda 70 yildir marangozluk yapan 82 yasindaki Sabri Keskin, müsterilerine ilk günkü gibi güler yüzüyle hizmet veriyor.

Beypazari'nin Emektar Marangozu 70 Yildir Meslegini Icra Ediyor
Beypazari’nda yasayan 82 yasindaki marangoz ustasi Sabri Keskin, yaklasik 70 yil önce basladigi meslegini ilk günkü askla sürdürüyor. Beypazari çarsisinda bulunan küçük marangoz dükkaninda ahsaptan yaptigi esyalarla geçimini saglayan Keskin, adeta yillara meydan okuyor. Kendisinden önce dedesinin ve babasinin da marangozluk yaptigini belirten Keskin, sagligi el verdikçe meslegini sürdürmek istiyor.

Burada Ihlas Haber Ajansi muhabirine ahsabi el zanaatiyla düzene koydugunu söyleyen Keskin, “Marangozluktan memnunum. Bu benim dede meslegim. Dedem de marangozdu, babam da marangozdu. Benden sonra gelen yok, olur mu olmaz mi onu da bilemiyorum. Benim yasimda ilerledi Allah saglik veriyor. Gelip çalisiyoruz. Bu isle ugrastigim için memnunum. Harçligimi aliyorum is görüyorum” seklinde konustu.

“70 senedir bu isi yapiyorum”

Keskin, saglinin el verdigi sürece meslegini devam ettirecegini söyleyerek, “Hemen hemen 70 senedir yapiyorum bu isi su an yasim 82. Ilkokuldan çikinca babamin yaninda basladim bu meslege. Yasim 82 oldu ve ben 12 yasinda girdim babamin yanina. Burada oyuncaklar, baklava tablalari, firin kürekleri, oklavalari yapiyorum. Bunlar elden hiç düsmez devamli baklava börek yaparlar. Sükür Allaha isimden memnunum. Bana da bir de bu yasa göre iyisin diyorlar. Çalisken hareket ettigim için bu hareketler beni güçlendiriyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA