Depremzede Kadinlar Mutfaga Girdi, Ortaya Çesit Çesit Lezzetler Çikti

Türk Kizilay Bolu Subesi, “Acimiz bir asimiz bir” slogani ile Kültürlerin Kaynasmasi Projesi çerçevesinde yurtlarda kalan depremzede kadinlari bir araya getirdi. Farkli illerinden gelen kadinlar, hünerli elleriyle yöresel tatlilar hazirladi.

Depremzede Kadinlar Mutfaga Girdi, Ortaya Çesit Çesit Lezzetler Çikti
Kahramanmaras, Hatay, Antakya, Malatya, Adiyaman’dan gelen depremzede kadinlar ile Bolu’nun maharetli kadinlari, Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli mutfaginda yörelerine ait bayram tatlilarini yapti. Un, su, yag ve yumurta birlestirildi, hamurlar yoguruldu. Ellerine oklavayi alan kadinlar birbirinden lezzetli tatlilar için hamur açti. Bir yandan Hatay’dan getirilen tas kadayiflarin içi ceviz ve sekerle bulusturuldu, öte yandan Adiyaman’a ait irmik helvasi kavruldu, Malatya’nin basma tel kadayifi serbetle bulusturuldu.

“Misafirlerimize, gezmeye gittigimiz yerlere yapar götürürüz”

Kahramanmaras’tan gelen ve o yörenin baklavasini yapan Servet Yörük, “Ben deprem yasamadim. Çocuklarim yasadi. 2 haftaligina baska bir yere ziyarete gelmistim. 8 Subat’tan bugüne kadar da hep buradayim. Maras, genellikle baklava yapar. Biz Afsin yöremizde her zaman yaptigimiz, çocuklarimiz okuldan geldiginde, misafirlerimize, gezmeye gittigimiz yerlere yapar götürürüz” dedi.



“Ramazan Bayrami’nda da mutlaka basma tel kadayifi yapilir”

Malatya yöresine ait tatlilardan olan basma tel kadayif tatlisini yapan Hatice Öztürk, “Malatya’dan geldim, Hattat Emin Barin Ögrenci Yurdu’nda kaliyoruz. Yöremize ait basma tel kadayif tatlisini yapiyoruz. Vazgeçilmezimiz, olmazsa olmazimiz. Ramazan’da neredeyse 30 gün boyunca her iki günde bir aliriz. Ramazan Bayrami’nda da mutlaka basma tel kadayifi yapilir” diye konustu.



“Sag olsunlar ince düsünceliler”

Adiyaman’dan gelen ve o yöreye ait olan peynirli irmik helvasi yapan Aynur Arik, “16 Mart’tan bu yana Bolu’dayim. Bugün burada bizim çok sevdigimiz meshur olan, her zaman vazgeçilmezimiz peynirli irmik tatlisi yapiyoruz. Bayramlarda, özel günlerde misafirlerimize hemen yapabilecegimiz bir tatli. Çok seviliyor. Bayramda herkes sevdiklerinden ayri ama ne yapalim. Çok sükür burada da iyiyiz. Bolulular, bizi çok güzel agirliyorlar sag olsunlar. Insanlari güzel, sicakkanli. Böyle bir organizasyon yapmis Kizilay’imiz. Tesekkür ediyoruz, sag olsunlar ince düsünceliler. Gerçekten güzel bir sey” diye konustu.



“Kizilay’imizdan da Allah razi olsun”

Hatay yöresine ait tas kadayif yapan Özlem Sabanoglu, “Hatay’dan geliyorum. Depremzedeyim. Hatay yöremize ait, tas kadayifi yapiyoruz. Kizilay’imizdan da Allah razi olsun. Bize bir firsat verdi, bayram öncesinde biraz da olsa destek oldular” diyerek yemegin yapilisini anlatti.

Türk Kizilay Bolu Subesi Kadin Kollari Baskani Ünsal Toyran, “Biz Bolu’muza gelen depremzedelere ‘Acimiz bir asimiz bir’ diyerek gönüllerimizle gönüllere konmaya geldik. Onlar kendilerini yalniz hissetmesinler diye biz her daim onlarin yaninda oldugumuzu göstermek için bu etkinligimizi düzenledik. Rabbim bir daha böyle bir sey yasatmasin. Bu da vesile oldu, onlari tanimis olduk. Çok güzel diyalogumuz oldu. Acimiz bir asimiz bir” dedi.

Kaynak: İHA