Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Biz Sadece 780 Bin Kilometrekareden Mütesekkil Bir Millet Degiliz'

Gaziosmanpasa’da Rumeli Platformu’nun düzenledigi iftar programinda konusan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Biz sadece 780 bin kilometrekareden mütesekkil bir millet degiliz. Bulgaristan’daki ve buradaki kardeslerimizin oy hakkini kullanip temsilinin artmasi için neler yaptigimizi siz biliyorsunuz. Çünkü Rumeli bizimdir. Çünkü Bati Trakya bizimdir. Biz Rumeli’yiz ve biz o anlayisin ta kendisiyiz” dedi.

Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Biz Sadece 780 Bin Kilometrekareden Mütesekkil Bir Millet Degiliz'
Rumeli Platformu tarafindan Gaziosmanpasa Kültür Sanat Merkezi’nde iftar programi düzenlendi.

Düzenlenen iftar programina Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Istanbul Vali Yardimcisi Günay Öztürk, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, Rumeli Platformu bileseni dernek ve vakif temsilcileri ile basin mensuplari katildi.

Burada konusan Soylu, Türkiye’nin 10 yilda çesitli sehirlerde meydana gelen deprem, sel, orman yanginlari, Kovid-19 salgini ve 6 Subat depremleri gibi sinamalardan geçtigini, buna karsin olusturulan güçlü altyapiyla bu sorunlarla basa çikilabildigini söyledi.

Türkiye’nin etrafindaki cografyada yapacak çok isi oldugunu belirten Bakan Soylu, Balkanlar’daki kardeslerinin özgürce yasama haklarini alabilmeleri için mücadelelerinin devam edecegini dile getirdi.

"Biz sadece 780 bin kilometrekareden mütesekkil bir millet degiliz”

Rumeli’den Anadolu’ya olan tarihsel göçleri isaret eden Bakan Soylu, "Biz sadece 780 bin kilometrekareden mütesekkil bir millet degiliz. Bulgaristan’daki ve buradaki kardeslerimizin oy hakkini kullanip temsilinin artmasi için neler yaptigimizi siz biliyorsunuz. Çünkü Rumeli bizimdir. Çünkü Bati Trakya bizimdir. Biz Rumeli’yiz ve biz o anlayisin ta kendisiyiz” dedi.

“Biz bu ülkenin insanlari olarak tarihin en zor dönemlerinden birinden geçiyoruz”

Türkiye’nin, geçmisten gelen birikimlerinin üzerine çok büyük altyapi yatirimlari bina ederek güçlendigini anlatan Bakan Soylu, "Amerikan büyükelçilerinin ülkelerin basbakanlarini tehdit ettikleri bir cografyadan geliyoruz. Çok yakin dönemde kimlere ne yaptiklarini açiklayabilirim. Hangi ülkede kime neler yapmaya çalistiklarini açiklayabilirim. Hala bunun devam ettigini, hala Türkiye’ye deli feracesi giydirilmek istendigini görüyoruz. Biz bu ülkenin insanlari olarak tarihin en zor dönemlerinden birinden geçiyoruz. PKK ile FETÖ ile mücadelede, hemen yani basimizda ABD’nin yetistirmesi olan El-Kaide’yi Türkiye mi kurdu? El-Kaide’yi kuran Amerika’nin kendisidir. Onu Afganistan’a gönderen Amerika’nin kendisidir. DEAS’i ondan türevlendiren Amerika’nin kendisidir. Bunlari söyledigi için iki sefer ABD’nin yasaklisi haline getirilen, istenmeyen adam ilan edilen birisi olarak bunu söylüyorum. Hiçbir seyden korkum yok. Bu ülkenin bagimsizligi, bu ülkenin özgürlügü için birileri kaybedecekse biz kaybetmeye talibiz” ifadelerini kullandi.

“360 derece bakabilme kabiliyetine sahip olabiliyoruz”

Bir arada, güçlü olunursa hür olunabilecegini ifade eden Bakan Soylu, sunlari kaydetti, "Allah çalisana ve birlik içerisinde olana mükafatini verir, ödüllendirir. Bizim burada çocuklugumuz hep bir arada geçti. Birbirimizin evinde, sofrasinda, dügünlerinde kiyafetleriyle, oyunlariyla büyük bir çesitlilik içerisinde yetistik. Onun için baskalarindan farkli olarak 360 derece bakabilme kabiliyetine sahip olabiliyoruz. Birbirimizi taniyip, kucakladik. Biz hep beraber büyük Türk milletiyiz."
Kaynak: İHA