Vali Aksoy Açiklamasi '2022 Yilinda Aydin'a 2 Milyon 470 Bin 528 Turist Geldi'
Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, ’15-22 Nisan Turizm Haftasi’ dolayisiyla yayimladigi mesajinda, "2022 yilinda Aydin’a 2 milyon 470 bin 528 turist geldi" dedi.

Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, toplumda turizm bilincini gelistirmek, iç turizmi canlandirmak ve vatandaslarin turizm hareketlerine katilimini saglamak amaciyla, her yil 15-22 Nisan tarihleri arasi Turizm Haftasi olarak kutlandigini hatirlatarak basladigi mesajinda, "Ekonomik kalkinmadan kültürler arasi diyaloga, teknolojik gelismeden çevre ve tarihi mirasin korunmasina, uzlasma kültürünün yayilmasindan Dünya barisina kadar insanliga birçok alanda katkilar sunan turizm, gelismis ve gelismekte olan ülkeler için vazgeçilmez bir deger haline gelmistir. Farkli kültür ve yasam biçimlerini ayni paydada toplayan, bu yönüyle milletler arasi diyalogun artmasina katki saglayan bir etkinlik olan turizm, gelir getirici ve istihdam olusturmasi bakimindan da ülkelerin ekonomik hayatinda önemli rol oynamaktadir. Getirdigi gelir açisindan enerjiden sonra ikinci sirada yer alan turizm, günümüzde artik yilin tamaminda aktifligini sürdürmektedir. Ülkemiz, bu suurla turizmin gelismesi için tüm imkânlarini seferber etmektedir. Yurdumuzun dört bir yaninda yapilan yatirimlar ve tesviklerle turizm sektörü desteklenmektedir. Ilimizde de turizmin gelismesi ve 12 aya yayilmasi için yogun çalismalar yürütüyoruz" dedi.
"Ünlü tarihçi Heredot’un ’Gökyüzünün altindaki en güzel yeryüzü’ olarak nitelendirdigi Aydin ilinin; tarih, doga, deniz, kurvaziyer, spor, termal, kongre turizmi bakimindan genis bir potansiyele sahip oldugunu belirten Aksoy, "Özellikle antik çagin, UNESCO Dünya Mirasi Listesine giren Afrodisias, Milet, Apollon, Nysa, Alinda, Alabanda, Tralleis, Magnesia, Priene gibi 23 essiz nitelikteki kent ve mabetleri, farkli arayis ve beklentilere cevap veren cografyasi ve iklim sartlariyla büyük bir turizm potansiyeli tasimaktadir. Aydin sinirlari içerisinde Aydin Akbük, Aydin Didim, Aydin Kusadasi Çamlimani, Aydin Kusadasi Yat Limani, Milas Akbük, Milas Akbük Kazikli, Akbük Temple Turizm olmak üzere yedi adet turizm merkezi ve kültür ve turizm koruma ve gelisim bölgesi bulunmaktadir.Ilimizde 115 Turizm Isletme Belgeli, 16 Turizm Yatirim Belgeli ve 370 Basit Konaklama Belgeli olmak üzere 501 konaklama tesisi hizmet vermektedir. 2022 yilinda ilimize toplam 2 milyon 470 bin 528 turist gelmistir. Bu yil bu sayinin çok yükseklere çikacagina inaniyorum. Turizmin ilimiz ve ülke ekonomisine katkisinin artirilmasi, yayginlastirilmasi, çesitlendirilmesi ve degerlendirilmemis turizm potansiyeline islev kazandirilmasi amaciyla ilimizde çesitli çalistaylar ve konferanslar yapilmaktadir. Bu duygu ve düsüncelerle; Aydin’in sahip oldugu derinlik, güzellik ve zenginlikleri ile Türkiye’nin turizm sektöründeki gelisimine katki saglamasini ve ilimizde bulunan bütün turizm degerlerinin ön plana çikarilacagi bir yil olmasini temenni ediyor, Turizm Haftasini kutluyor, sevgi ve saygilarimi sunuyorum" ifadelerini kullandi.
