Depremlerin Ardindan Edirne'deki Ilk Yardim Egitimlerine Talep Artti

Merkez üssü Kahramanmaras olan yikici depremlerin ardindan Edirne’deki ilk yardim egitimlerine talep artti. Depremle birlikte 6 Subat’tan sonra basvurularda ciddi bir artis oldugunu söyleyen Edirne Valiligi Ilk Yardim Egitim Merkezi Müdürü Ayten Sünnetçiler, Her hafta yogun sekilde 117 kisiye temel ilk yardim egitimi vererek sertifikali ilk yardimci yetistirdiklerini belirtti.

Depremlerin Ardindan Edirne'deki Ilk Yardim Egitimlerine Talep Artti
Edirne Valiligi Ilk Yardim Egitim Merkezi görevlileri tarafindan ücretsiz olarak gönüllülere temel ilk yardim egitimi veriliyor. Deprem gibi dogal afetler ve ani olaylarda ambulans gelene kadarki süreçte yapilan ilk yardim müdahalesi birçok insanin hayatini kurtarmada büyük önem tasiyor.

Asrin felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardindan vatandaslar yasanacak bir afet karsisinda bilgili olmak ve yardim etmek amaciyla temel ilk yardim egitimlerine katilmaya basladi.

Köy köy, mahalle mahalle dolasarak vatandaslara ilk yardimi uygulamali olarak anlatmaya devam eden Edirne Valiligi Ilk Yardim Egitim Merkezi görevlileri, kursa katilanlara temel ilk yardim egitimlerinin yani sira yasanacak dogal afetlerde de yapilmasi gerekenleri anlatiyor.

Depremle birlikte 6 Subat’tan sonra basvurularda ciddi bir artis oldugunu söyleyen Ilk Yardim Egitmeni Ayten Sünnetçiler, her kesimden vatandasin deprem bölgesinde bulunabilmek ve yardim edebilmek amaciyla bu konularda tam donanimli olmak için temel ilk yardim egitimlerini almak istediklerini ifade etti.



"Basvurularda ciddi bir artis var"

Basvurularda ciddi bir artis oldugunu söyleyen Sünnetçiler, "6 Subat’tan bu yana ciddi bir çalisma yaptik. Her hafta yogun bir sekilde 117 kisiye temel ilk yardim egitimi vererek sertifikali ilk yardimci yetistirdik. Deprem bizi beklemez aninda gelir. Deprem oldugundan bizler hazirlikli olmaliyiz" dedi.

Ilk yardim yapan kisinin ilk yardim egitimi almis, donanimli ve yetkin olmasi gerektigini vurgulayan Sünnetçiler, vatandaslarin dogru ve bilgili ilk yardimi uygulayabilmesi için Saglik Bakanliginin izniyle kurulan Ilk Yardim Egitim Merkezlerinden bu egitimi alarak belgeli ilk yardimci olmasi gerektigine degindi.

Kursa katilan vatandaslardan Izel Aydin, katildigi egitimler sayesinde su anda acil bir durum gelistiginde müdahale edecek konumda oldugunu ve bunun büyük fayda saglayacagini aktardi.

"Bilmedigim birçok seyi ögrendim"

Kursa katilan Eyüpcan Kurgun, "Ülkemizde yasanan depremlerden sonra bende bir farkindalik olustu ve oraya gitmek istedim. Fakat hiçbir sey bilmedigimi fark ettim. Gittigimde ne yapabilirim insanlara ne faydam olur diye düsündüm ve gitmedim. Bu ilk yardim egitimini almak için de gönüllü olarak buraya geldim. Burada hem bilgi olarak hem de uygulamali olarak bilmedigim birçok seyi ögrendim" diye konustu.

Kaynak: İHA