Edirne'de Okullar Arasi Halk Oyunlari Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Edirne’de gerçeklestirilen ‘Okullar Arasi Halk Oyunlari Yarismasi’ renkli görüntülere sahne oldu.

Edirne'de Okullar Arasi Halk Oyunlari Renkli Görüntülere Sahne Oldu


Edirne Il Gençlik Spor Müdürlügü, Mimar Sinan Kapali Spor Salonu’nun ev sahipliginde izleyiciler önünde gerçeklesen yarismalara sporcu aileleri ve vatandaslar ilgi gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi tarafindan, 2022-2023 egitim ögretim yili okul sporlari faaliyetleri çerçevesinde ‘Okullar Arasi Halk Oyunlari’ düzenlendi.

Mimar Sinan Kapali Spor Salonu’nda gerçeklestirilen yarismaya veliler de oldukça ilgi gösterdi. Halk Oyunlari yarismalarinda Minikler, Yildizlar ve Gençler kategorilerinde toplam 144 sporcu yaristi.

Yarismacilar, Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu hakemlerinin önünde, Minikler, Yildizlar, Gençler Düzenlemeli ve Düzenlemesiz dalda hünerlerini sergiledi. Okul Sporlari Faaliyet Programinda yer alan Halk Oyunlari Il Sampiyonluklari Müsabakalari tamamlandi. 2022-2023 Egitim Ögretim Yili Okul Sporlari Faaliyet Programinda yer alan Halk Oyunlari Il Sampiyonluklari Müsabakalarinda hünerlerini sergileyen halk oyunlari ekiplerinin güzel ve coskulu oyunlari tüm izleyenlerin begenisini kazandi.

Okul Sporlari Faaliyetleri çerçevesinde Okullar arasi Halk Oyunlari Minikler, Yildizlar ve Gençler olmak üzere 3 kategoride toplam 144 sporcunun katildigi yarismalar Mimar Sinan Spor Salonu’nda yapildi. Müsabakalarin ardindan dereceye giren okul takimlari için kupa ve madalya töreni düzenlendi.

Minikler Düzenlemesiz kategorisinde Plevne Ilkokulu 1’inci, Kadri Pasa Ilkokulu 2’nci, Sehit Asim Ilkokulu ise 3’üncü oldu. Yildizlar Düzenlemesizde Atatürk Ortaokulu 1’inci oldu.

Gençler Düzenlemesizde Emel-Özgür Subasiay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1’inci, Edirne Yildirim Beyazit Anadolu Lisesi 2’nci, Edirne Sosyal Bilimler Lisesi ise 3’üncü oldu. Ticaret ve Sanayi Odasi Ilkokulu, Minikler Düzenlemelide ve Gençler Düzenlemeli kategorisinde ise Edirne Lisesi sampiyon oldu.

Yildizlar ve Gençler kategorilerinden birinci olan ekipler, Nisan ayinda Izmir’de gerçeklestirilecek Okullar Arasi Halk Oyunlari grup yarismalarinda Edirne’yi temsil edecek.
Kaynak: İHA